ROLAND GARROS

Roland Garros: Στο ρελαντί ο Τζόκοβιτς, μπήκε φουριόζος στο γαλλικό όπεν

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς 2022 AP PHOTO/ALESSANDRA TARANTINO

Δίχως να δυσκολευτεί ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε 3-0 σετ του Νισιόκα και προκρίθηκε στο δεύτερο γύρο του Roland Garros.

Κάτι λιγότερο από δύο ώρες χρειάστηκε ο Νόβακ Τζόκοβιτς για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Νισιόκα και να περάσει στο δεύτερο γύρο του Roland Garros.

Ο Νόλε χρειάστηκε μόλις 1 ώρα και 58 λεπτά για να επικρατήσει 6-3, 6-1, 6-0 απέναντι στον Ιάπωνα (Νο94) και να συνεχίσει το δρόμο του προς την υπεράσπιση του τίτλου του.

Χαρακτηριστικό της εικόνας του αγώνα είναι ότι το Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης δημιούργησε 18 break points από τα οποία εκμεταλλεύτηκε τα οκτώ, ενώ είχε 35 winners έναντι 17 του αντιπάλου του.

Αμφότεροι είχαν από 32 αβίαστα λάθη όμως ο Νόλε είχε μόλις 16 βεβιασμένα, έναντι των 33 που είχε ο Ιάπωνας ο οποίος είχε και 3 double faults, ενώ ήταν χαμηλά και στους τελειωμένους πόντους από ανεβάσματα στο φιλέ (μόλις 41% κόντρα στο 78% του Τζόκοβιτς).

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό ήταν αδύνατο για τον Νισιόκα να προβάλει οποιαδήποτε αντίσταση κόντρα στον Τζόκοβιτς ο οποίος πήρε την πρόκριση.

Ο Ιάπωνας αντιστάθηκε μέχρι το 2-2 του πρώτου σετ, στη συνέχεια ακολούθησαν τρία κερδισμένα games για τον Τζόκοβιτς ο οποίος έκλεισε το πρώτο σετ με 6-3.

Στα επόμενα 13 games που ακολούθησαν ο Νόλε πήρε τα δώδεκα κυριαρχώντας σε απόλυτο βαθμό στο κορτ για να κλείσει το ματς με 6-3, 6-1, 6-0.

TAGS ROLAND GARROS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ