ROLAND GARROS

Roland Garros: Όσα πρέπει να ξέρετε για το ιστορικό τουρνουά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει κατά τη διάρκεια του Roland Garros
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει κατά τη διάρκεια του Roland Garros 2021 AP PHOTO/THIBAULT CAMUS

Το κυρίως ταμπλό του Roland Garros αρχίζει την Κυριακή (22/05) και το SPORT24 σας φέρνει στις οθόνες σας όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το γαλλικό όπεν, αλλά και για την τριπλή ελληνική συμμετοχή με Τσιτσιπά, Σάκκαρη και Γραμματικοπούλου.

Η ώρα για το δεύτερο Grand Slam της χρονιάς έφτασε. Το κυρίως ταμπλό του Roland Garros αρχίζει την Κυριακή και μάλιστα με τριπλή ελληνική εκπροσώπηση.

Πέρα από τον Στέφανο Τσιτσιπά και την Μαρία Σάκκαρη, η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου κατάφερε να μπει στο κυρίως ταμπλό μέσα από τα προκριματικά πραγματοποιώντας μεγάλη πορεία.

Στους άνδρες, όπως θα διαβάσετε και παρακάτω, ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει ανοικτό δρόμο μπροστά του για να φτάσει μέχρι τον τελικό όπου πέρσι είχε χάσει από τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Αντίθετα, η Μαρία Σάκκαρη έχει δύσκολο μονοπάτι, ενώ μπορεί να τεθεί αντιμέτωπη με τη Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου σε περίπτωση που και οι δύο προχωρήσουν.

Η κλήρωση και οι αντίπαλοι Τσιτσιπά, Σάκκαρη και Γραμματικοπούλου

Το απόγευμα της Πέμπτης (19/05) πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του Roland Garros με τον Στέφανο Τσιτσιπά να μπαίνει ως Νο4 στο ταμπλό.

Ο Έλληνας τενίστας βρίσκεται στο κάτω μέρος του ταμπλό κάτι που σημαίνει ότι αποφεύγει μεταξύ άλλων τους Τζόκοβιτς, Ναδάλ, Ζβέρεφ και Αλκαράθ τους οποίους μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο στον τελικό. Στο δικό του μισό είναι μεταξύ άλλων οι Μεντβέντεφ, Ρούμπλεφ, Κάσπερ Ρουντ και Καρένιο Μπούστα.

Στον πρώτο γύρο ο Στεφ θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Λορέντσο Μουσέτι, ενώ στον δεύτερο γύρο θα αντιμετωπίσει πιθανότατα τον Λούκας Πούιγ. Στη συνέχεια θα βρεθεί απέναντι σε έναν εκ των Ιμέρ και Έβανς, στον τέταρτο γύρο θα βρει έναν εκ των Σαποβάλοφ και Χούρκατζ.

Στα προημιτελικά θα τον περιμένει πιθανότατα ο Κάσπερ Ρουντ, ενώ μια ανάσα πριν τον τελικό λογικά θα τον περιμένει κάποιος εκ των Μεντβέντεφ και Ρούμπλεφ.

Σε αντίθεση με τον Στέφανο Τσιτσιπά, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έχει μια αρκετά απαιτητική κλήρωση. Στο δικό της ταμπλό βρίσκονται οι Ζαμπέ, Κρεϊτσίκοβα, Κόνταβεϊτ, Φερνάντεζ, Αζαρένκα, Μουγκουρούθα και Μέρτενς.

Η Ελληνίδα αθλήτρια πήγε στο κάτω μέρος του ταμπλό και θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο την Κλάρα Μπουρέλ, ενώ αμέσως μετά θα την περιμένει Μονέ ή την Μούχοβα στον δεύτερο γύρο. Στον τρίτο γύρο θα την περιμένουν λογικά η Αμάντα Ανισίμοβα ή η Ναόμι Οσάκα και στον τέταρτο μια εκ των Μπελίντα Μπέντσιτς ή Λέιλα Φερνάντες.

Στα προημιτελικά ενδεχομένως να βρει την Μπελίντα Μπέντσιτς και στα ημιτελικά μια εκ των Ανέτ Κονταβέιτ, Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα και Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα.

Η τρίτη Ελληνίδα που θα βρεθεί στο κυρίως ταμπλό του τουρνουά είναι η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μπήκε από τα προκριματικά και θα αντιμετωπίσει την Σαβίλ στον πρώτο γύρο. Εάν καταφέρει και προκριθεί θα παίξει στον δεύτερο απέναντι στην Κβίτοβα, ενώ στον τρίτο θα την περιμένει η Ζαμπέ.

Σε περίπτωση που συνεχίσει θα την περιμένουν και άλλα μεγάλα εμπόδια ανάμεσα στα οποία μπορεί να είναι και η Μαρία Σάκκαρη.

Μοιράζει συνολικά 43,6 εκατομμύρια

Μεγάλη άνοδο θα έχουν τα χρηματικά έπαθλα που θα λάβουν οι αθλητές που συμμετέχουν στο φετινό Roland Garros. Συνολικά οι διοργανωτές θα μοιράσουν 43,6 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό το ποσό αντιστοιχεί σε άνοδο ύψους 6,8% σε σχέση με το 2019 με τα έπαθλα να επανέρχονται σε επίπεδα προ-κορονοϊού. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι νικητές στα μονά των ανδρών και των γυναικών θα πάρουν από 2,2 εκατομμύρια, ενώ το αντίστοιχο ποσό στα διπλά είναι 580.000 ευρώ και αφορά ανά ζευγάρι..

Τα χρηματικά έπαθλα

Κατάταξη - Χρηματικό έπαθλο

  • Νικητής - €2,200,000
  • Φιναλίστ - €1,100,000
  • Ημιτελικός - €600,000
  • Προημιτελικός - €380,000
  • Τέταρτος γύρος - €220,000
  • Τρίτος γύρος - €125,800
  • Δεύτερος γύρος - €86,000
  • Πρώτος γύρος - €62,000

Το καλεντάρι της διοργάνωσης

22-24 Μαΐου

  • Πρώτος γύρος ανδρών - γυναικών

25-26 Μαΐου

  • Δεύτερος γύρος ανδρών - γυναικών

27-28 Μαΐου

  • Τρίτος γύρος ανδρών - γυναικών

29-30 Μαΐου

  • Τέταρτος γύρος ανδρών - γυναικών

31 Μαΐου - 1 Ιουνίου

  • Προημιτελικοί ανδρών - γυναικών

2-3 Ιουνίου

  • Ημιτελικοί ανδρών - γυναικών

4 Ιουνίου

  • Τελικός γυναικών 15.00

5 Ιουνίου

  • Τελικός ανδρών 15.00

* Με εξαίρεση τις ημέρες των τελικών το πρόγραμμα των αγώνων θα αρχίζει στις 12 το πρωί, ενώ το τελευταίο παιχνίδι θα ορίζεται στις 9 το βράδυ.

Οι βαθμοί στην Παγκόσμια κατάταξη

Όλη η δράση του Roland Garros θα υπάρχει καθημερινά στο Matchcenter του SPORT24, ενώ στο τηλεοπτικό πρόγραμμα μπορείτε να δείτε τις μεταδόσεις κάθε ημέρας.

TAGS ROLAND GARROS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ