ROLAND GARROS

Roland Garros: Δεν παίζουν στο Παρίσι οι Μάρεϊ και Μονφίς

Ο Άντι Μάρεϊ
Ο Άντι Μάρεϊ Ⓒ 2021 SETH WENIG/ ASSOCIATED PRESS

Ο Άντι Μάρεϊ και ο Γκαλ Μονφίς ανακοίνωσαν ότι δεν θα αγωνιστούν στο Roland Garros για διαφορετικούς λόγους.

Ο Άντι Μάρεϊ θα ακολουθήσει το αρχικό του πλάνο και δεν θα αγωνιστεί στο φετινό Roland Garros, με σκοπό να παίξει απευθείας στην grass-season. Η απόφαση αυτή έρχεται μετά από την απόσυρσή του από τον 3ο γύρο της Μαδρίτης, λόγω τροφική δηλητηρίασης γεγονός που δεν του επέτρεψε να αγωνιστεί στη Ρώμη.

Ο 35χρονος αγωνίστηκε στη Μαδρίτη με wild card επικρατώντας του Ντόμινικ Τιμ, στον 1ο γύρο και του Ντένις Σαποβάλοφ, για να αποσυρθεί λίγο πριν από το παιχνίδι του απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο πρώην Νο1 του κόσμου δεν έχει αγωνιστεί στο Roland Garros από το 2020 όπου και είχε ηττηθεί στον 1ο γύρο από τον Σταν Βαβρίνκα.

Ωστόσο, αν και απέσυρε τη συμμετοχή του από το Παρίσι δεν έχει ακόμα ανακοινώσει σε ποιο τουρνουά θα επιστρέψει στην ενεργό δράση. Θυμίζουμε ότι μετά την ανακοίνωση του Wimbledon της απαγόρευσης των Ρώσων και των Λευκορώσων, ενδέχεται ATP και WTA να μην βαθμολογήσουν τα τουρνουά της grass-season που θα διεξαχθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ως εκ τούτου, οι παίκτες δεν θα κερδίσουν βαθμούς κατάταξης στα τουρνουά των Ίστμπουρν, Νότιγχαμ και Μπέρμιγχαμ, όπως φυσικά και στο Queen’s.

Νωρίτερα μέσα στη σεζόν ο Μάρεϊ είχε δηλώσει ότι μπορεί να αγωνιστεί στο τουρνουά του Σούρμπιτον (ATP Challenger) που θα πραγματοποιηθεί τη 2η εβδομάδα του Roland Garros, ενώ αμέσως μετά θα παίξει στη Στουτγκάρδη (6/6).

Σε περίπτωση που τελικά δεν βαθμολογηθούν τα τουρνουά της grass-season ο Μάρεϊ είναι πολύ πιθανό να αποφύγει τα συγκεκριμένα τουρνουά προκειμένου να κερδίσει βαθμούς και να ενισχύσει τη θέση του ενόψει Wimbledon, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 27 Ιουνίου – 10 Ιουλίου.

Εκτός και ο Μονφίς

Ο 35χρονος, που τον ερχόμενο Οκτώβριο θα γίνει για πρώτη φορά μπαμπάς, θα απουσιάσει από τη φετινή έκδοση του Γαλλικού Όπεν, εξαιτίας προβλήματος τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί στη δεξιά του φτέρνα.

Θα είναι μόλις η 3η χρονιά που δεν θα παίξει στο Roland Garros ο Μονφίς, στα 18 χρόνια της επαγγελματικής του καριέρας.

Ο ημιφιναλίστ του 2008 στο Παρίσι και Νο22 αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

“Με λύπη ανακοινώνω την απόσυρσή μου από το Open Parc της Λυών και το Roland Garros της επόμενης εβδομάδας. Ταλαιπωρούμαι από το Monte-Carlo στη δεξιά μου φτέρνα, κάτι που με εμποδίζει να κινούμαι καλά στο court. Αποφάσισα να κάνω μια μικρή επέμβαση αυτή την εβδομάδα για να διορθώσω το πρόβλημα πριν επιστρέψω στους αγώνες”.

TAGS ROLAND GARROS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ