ΤΕΝΙΣ

Πώς να σπάσετε τη ρακέτα σας

Musafir.com UAE Royals Goran Ivanisevic plays against Micromax Indian Aces player Pete Sampras during International Premier Tennis League, in New Delhi, India, Monday, Dec. 8, 2014. (AP Photo/Manish Swarup)
Musafir.com UAE Royals Goran Ivanisevic plays against Micromax Indian Aces player Pete Sampras during International Premier Tennis League, in New Delhi, India, Monday, Dec. 8, 2014. (AP Photo/Manish Swarup) AP

Ο μετρ του είδους, Γκόραν Ιβανίσεβιτς, δίνει αποκλειστικά tips για το τι πρέπει να κάνετε ώστε να σπάσετε με στυλ τη ρακέτα σας. (VIDEO)

Ο Γκόραν Ιβανίσεβιτς, τωρινός προπονητής του Νόβακ Τζόκοβιτς και με ένα από τα σπουδαιότερα σερβίς που έχει γνωρίσει το άθλημα, πιστεύει ότι δεν υπάρχει τίποτα το κακό στο να ξεσπάσεις στη ρακέτα σου, δίνοντας συμβουλές μέχρι και για να μην ακούς τα γιουχαρίσματα του κοινού!

Οι συμβουλές του Κροάτη:

Μην επηρεάζεστε απ’το κοινό που σας αποδοκιμάζει. Είναι η δική σας ρακέτα και μπορείτε να την κάνετε ότι θέλετε. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει κάτι κακό στο να σπας μια ρακέτα. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ο κόσμος είχε πρόβλημα με τους τενίστες που έσπαγαν ρακέτες. Όταν σπας μια ρακέτα, όλοι σε κράζουν. Ποιος νοιάζεται; Πρώτα απ’όλα, είναι δικιά μου η ρακέτα. Δεύτερον, αν θέλω να τη σπάσω, θα τη σπάσω, θα το ξεχάσω και θα παω να πάρω μια άλλη απ’τη τσάντα μου. Το παιχνίδι συνεχίζεται. Αν έχεις ταλέντο σαν το δικό μου, μπορείς να σπάσεις ρακέτα σε οποιαδήποτε επιφάνεια. Μπορώ να σπάσω ρακέτα στο νερό. Έχω ξεχωριστές ικανότητες. Δεν υπάρχει τίποτα το στραβό στο σπάσιμο μιας ρακέτας”

Το μόνο πράγμα που μπορεί να πάει στραβά, είναι να σπάσεις τη ρακέτα και μετά να το σκέφτεσαι πολύ. Αν το σκέφτεσαι πολύ και είναι ακόμα στο κεφάλι σου και χάσεις κανα δυο games, τότε υπάρχει πρόβλημα. Όμως, αν μπορείς να παραμείνεις ήρεμος και να πας να πάρεις άλλη ρακέτα και να ξεκινήσεις απ’την αρχή, τότε όλα καλά. Αν θες, μπορείς να σπάσεις και δύο ρακέτες…

Όμως, πρόσεξε μην σπάσεις όλες τις ρακέτες που έχεις στη τσάντα σου. Ήμουν ο πρώτος τενίστας που έχασε ένα παιχνίδι επειδή είχα σπάσει όλες τις ρακέτες που είχα. Δεν ήταν τόσο ικανοποιητικό. Τη στιγμή που έσπασα την τελευταία ρακέτα, ήμουν χαρούμενος. Μετά συνειδητοποίησα ότι δεν είχα άλλες ρακέτες. Ένιωσα ανόητος. Ο επιδιαιτητής ήρθε στο court και μου είπε “Τι να πω τώρα” και του απάντησα “Δεν ξέρω, εσύ είσαι ο διαιτητής”. Ήταν περίεργο αλλά έτσι ήμουν… Έκανα κάποια πράγματα που ήταν καλά και κάποια άσχημα. Δεν θα συνιστούσα σε άλλους να τα κάνουν. Αλλά αν θες να σπάσεις μια ρακέτα και έχεις 6-7 στην τσάντα σου, κάντο..”

Το απίστευτο σκηνικό, όπου ο Ιβανίσεβιτς χάνει το ματς λόγω έλλειψης εξοπλισμού!

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Manish Swarup

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ