ΤΕΝΙΣ

Παρά τρίχα τη γλίτωσαν τα φαβορί

Παρά τρίχα τη γλίτωσαν τα φαβορί
Φεντερερ

Πέντε σετ χρειάστηκαν να παίξουν για να προκριθούν στους "8" του US Open οι περσινοί φιναλίστ, Φέντερερ και Τζόκοβιτς.

Ο κάτοχος τεσσάρων τίτλων στο US Open χρειάστηκε πέντε σετ για να περάσει στα προημιτελικά του φετινού τουρνουά. Ακριβώς όσα και ο (πιθανός) αντίπαλος του στα ημιτελικά, Νόβακ Τζόκοβιτς.
Ο Φέντερερ έμεινε πίσω ένα σετ και ένα τάι μπρέικ με αντίπαλο τον Ρώσο Νο23 του ταμπλό, Ιγκόρ Αντρέεφ. Ωστόσο θυμήθηκε ότι είναι ήταν αήττητος επί 21 αγώνες και δεν φάνηκε διατεθειμένος να πέσει ξανά θύμα έκπληξης.

Οπότε επικράτησε 6-7 (5-7), 7-6 (7-5), 6-3, 3-6, 6-3 του αντιπάλου του και στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει τον Ζιλ Μίλερ από το Λουξεμβούργο. Ο τελευταίος έκανε την έκπληξη και απέκλεισε τον δύο φορές ημιφιναλίστ Νικολάι Νταβιντένκο με 6-4, 4-6, 6-3, 7-6 (12-10).

Στο ίδιο έργο με τον Φέντερερ, πρωταγωνιστής μετά το διάλειμμα ήταν και ο Τζόκοβιτς. Απέκλεισε το Νο15 του ταμπλό, Τόμι Ρομπρέδο από την Ισπανία με 6-4, 2-6, 3-6, 7-5, 6-3.

Αντίθετα, ο Άντι Ρόντικ "πέταξε" στα προημιτελικά επικρατώντας με εντυπωσιακό τρόπο του Νο11 του ταμπλό Φερνάντο Γκονζάλες με 6-2, 6-4, 6-1. Θα θελήσει να σπάσει την γκίνια του στα Grand Slam, νικώντας στον ημιτελικό τον Τζόκοβιτς.

Δύο υποψήφιες Νο1 στην 4άδα

Αρκετές ώρες νωρίτερα η φορμαρισμένη Γελενα Ντεμεντίεβα έγινε η πρώτη τενίστρια που περνάει στα ημιτελικά. Νίκησε με 6-2, 6-3 την ιδιόρρυθμη Πάτι Σνίντερ από την Ελβετία.

Η Ντεμεντίεβα, χρυσή Ολυμπιονίκης στο Πεκίνο, μπορεί να γίνει Νο1 στον κόσμο αν κατακτήσει το τουρνουά. Το ίδιο ισχύει και για τη Γελενα Γιάνκοβιτς, την αντίπαλο της στην 4άδα.

Η Σέρβα ολοκλήρωσε την εκπληκτική πορεία της Αυστριακής μαμάς Συμπίλ Μπαμέρ, την οποία απέκλεισε με 6-1, 6-4.












ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ