ΚΟΣΜΟΣ

Πάγωσε το παγκόσμιο τένις: Πέθανε ο σύντροφος της Αρίνα Σαμπαλένκα

Η Αρίνα Σαμπαλένκα
Η Αρίνα Σαμπαλένκα 2023 MANU FERNANDEZ/AP IMAGES

Σοκ στο παγκόσμιο τένις, πέθανε σε ηλικία 42 ετών ο σύντροφος της Αρίνα Σαμπαλένκα, Κονσταντίν Κολτσόφ.

Σοκ στο παγκόσμιο τένις προκάλεσε τα ξημερώματα της Τρίτης (19/3) η είδηση πως ο σύντροφος της Αρίνα Σαμπαλένκα, Κονσταντίν Κολτσόφ, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 42 ετών ενώ βρισκόταν μαζί της στη Φλόριντα για το WTA Miami.

Ο Κολτσόφ υπήρξε σπουδαίος αθλητής του χόκεϊ στη Λευκορωσία, με τεράστια καριέρα και πολύ μακρύ βιογραφικό. Έπαιξε από το 1998 έως το 2016, έγινε draft στο νούμερο 18 το 1999 από τους Πίτσμπεργκ Πένγκουινς, έπαιξε σε 144 αγώνες στο NHL και φόρεσε την φανέλα της εθνικής ομάδας της χώρας του σε δύο χειμερινούς ολυμπιακούς αγώνες και σε 10 παγκόσμια πρωταθλήματα.

Την είδηση γνωστοποίησαν το nashaniva.com, to zerkalo.io και το belarushockey.com, το οποίο λίγες ώρες πριν, στη διάρκεια της Κυριακής, αποκάλυψε πως ο Κολτσόφ αποφάσισε να αποχωρήσει από την Σαλαβάτ Γιουλάεφ και ήταν έτοιμος να αναλάβει την Ντινάμο Μινσκ και την εθνική ομάδα της Λευκορωσίας, καθώς από το 2017 εργαζόταν ως προπονητής.

Η 25χρονη Σαμπαλένκα, νούμερο 2 στην παγκόσμια κατάταξη, έχασε αιφνιδίως και τον πατέρα της, επίσης σε ηλικία επίσης 43 ετών το 2019. Γι' αυτό και πρόσφατα του αφιέρωσε την κατάκτηση του Αυστραλιανού Όπεν, όταν έστειλε ένα φιλί στον ουρανό και δήλωσε πως ό,τι κάνει, το κάνει για εκείνον και για την οικογένειά της. Με τον Κολτσόφ γνωρίστηκαν το καλοκαίρι του 2021 και έκτοτε ήταν αχώριστοι.

Τα αίτια του θανάτου του Κονσταντίν Κολτσόφ δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ενώ η Σαμπαλένκα απέσυρε όλες τις δημοσιεύσεις της στο Instagram σχετικά με το πρόγραμμά της στο WTA Miami και φυσικά δεν εμφανίστηκε στο κορτ για την προπόνησή της.

TAGS ΚΟΣΜΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ