ATP

One Vision: Το παγκόσμιο τένις αλλάζει

Ο Ραφαέλ Ναδάλ σε αγώνα του στο Roland Garros
Ο Ραφαέλ Ναδάλ σε αγώνα του στο Roland Garros AP PHOTO/MICHEL EULER

Ένα μεγαλόπνοο και στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης και εξέλιξης του τένις ανακοίνωσε η Ένωση Επαγγελματιών Τενιστών (ATP) με στόχο να οδηγήσει το άθλημα σε νέα ύψη από το 2023.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ATP ενέκρινε την εφαρμογή της "Φάσης Ένα" του σχεδίου "One Vision" το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την εξισορρόπηση των κερδών από τα τουρνουά σε ποσοστό 50-50 μεταξύ των παικτών και των διοργανώσεων! Αυτό σημαίνει ότι οι αθλητές θα έχουν πρόσβαση στα οικονομικά των διοργανώσεων και τα prize money που καταλήγουν στις τσέπες των αθλητών θα αυξηθούν δραστικά.

"Το άθλημά μας έχει τεράστια προοπτική και βρίσκεται στο κατώφλι μιας νέας εποχής ανάπτυξης. Η εκπλήρωση των δυνατοτήτων μας απαιτεί να είμαστε ενωμένοι, να επιδιώκουμε νέες ευκαιρίες ανάπτυξης και να επικεντρωθούμε σε αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία: τους φιλάθλους μας. Το One Vision μάς δίνει ένα σχέδιο για να το πετύχουμε.

Η εφαρμογή της πρώτης φάσης αντιπροσωπεύει μια στιγμή που αλλάζει το παιχνίδι για το ATP Tour και μια τεράστια συλλογική προσπάθεια σε όλο το άθλημά μας. Είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος για αυτό που θα ακολουθήσει" δήλωσε ο Πρόεδρος της ATP, Αντρέα Γκαουντένζι.

Το φιλόδοξο αυτό σχέδιο εισάγει ένα πρωτοποριακό σύνολο μεταρρυθμίσεων σε ολόκληρο το ATP Tour, περιορίζοντας τη διάσπαση, εξισορροπώντας τα οφέλη μεταξύ παικτών και τουρνουά και τοποθετώντας το τένις στο ολοένα και πιο ανταγωνιστικό τοπίο ψυχαγωγίας.

Το One Vision αποτελείται από δύο ανεξάρτητες φάσεις και επικεντρώνεται σε τρεις βασικές αρχές: την επίτευξη της ενότητας, τη βελτίωση της εμπειρίας των φιλάθλων και την αξιοποίηση επεκτάσιμων ευκαιριών ανάπτυξης σε μέσα, δεδομένα, περιεχόμενο και νέες τεχνολογίες.

Αλλαγές θα γίνουν και σε τουρνουά που ελέγχει η ATP και συγκεκριμένα στα Masters τουρνουά. Ακόμα πέντε ATP Masters 1000 θα μεγαλώσουν και θα διεξάγονται σε 12 ημέρες με 96αρι ταμπλό (από 56αρι), όπως εφαρμόζεται σε Indian Wells και Miami Open. Αυτά τα τουρνουά είναι:

  • Mutua Madrid Open (from 2023)
  • Internazionali BNL d’Italia (Rome, from 2023)
  • Rolex Shanghai Masters (from 2023)
  • National Bank Open presented by Rogers (Canada, from 2025)
  • Western & Southern Open (Cincinnati, from 2025)

Αυτή η αλλαγή θα αυξήσει το prize money σε αυτά τα πέντε τουρνουά κατά 35% μέχρι το 2025. Μάλιστα, υπολογίζεται ότι το ετήσιο pool των prize money θα διπλασιαστεί μέσα στα επόμενα τρία χρόνια και πλέον θα διανέμεται στο Top30 (από το Top12 που ίσχυε).

Επιπλέον, ένα ολοκαίνουργιο σχέδιο κατανομής κερδών που βασίζεται στην οικονομική απόδοση των τουρνουά, έχει τη δυνατότητα να παρέχει περαιτέρω οικονομική υποστήριξη σε περισσότερους από 140 παίκτες.

"Το τένις έχει περισσότερο από ένα δισεκατομμύρια φιλάθλους παγκοσμίως. To OneVision είναι το σχέδιό μας για να ανακαλύψουμε τις πλήρεις δυνατότητές μας και να επανατοποθετήσουμε το άθλημα στη ψηφιακή εποχή. Είναι η εποχή να σκεφτούμε μεγαλόπνοα μαζί και να θέσουμε τους φιλάθλους σε πρώτο πλάνο" πρόσθεσε ο Γκαουντένζι.

Πηγή: Tennis24

TAGS ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ