ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Τένις: Ο Τζόκοβιτς πηγαίνει φουλ για το Golden Slam

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγυρίζει στον τελικό του Wimbledon κόντρα στον Ματέο Μπερετίνι
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγυρίζει στον τελικό του Wimbledon © 2021 ALBERTO PEZZALI/ASSOCIATED PRESS

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς υπέταξε τον Γιαν Λέναρντ Στρουφ στο 2ο γύρο του απλού ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες και βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στο Golden Slam.

Η προσπάθεια του Νόβακ Τζόκοβιτς να πετύχει κάτι που δεν έχει καταφέρει άλλος τενίστας στην ιστορία βρίσκεται σε εξέλιξη, με θετικά αποτελέσματα.

Ο Σέρβος πρωταθλητής επικράτησε με 6-4 6-3 του Γιαν Λέναρντ Στρουφ στο 2ο γύρο του τουρνουά τένις των Ολυμπιακών Αγώνων 2020 και προκρίθηκε στη φάση των 16, όπου θα αντιμετωπίσει τον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς.

Αν αποκλείσει και τον Ισπανό, πιθανόν να αντιμετωπίσει στα προημιτελικά την πρώτη πρόκληση του τουρνουά, τον Κέι Νισικόρι. Σημειώνεται ότι με τον Στέφανο Τσιτσιπά μπορεί να διασταυρωθεί μόνο στον τελικό, αν προχωρήσουν οι δύο σπουδαίοι πρωταθλητές και ζευγάρι τελικού στο φετινό Roland Garros.

Στόχος του Τζόκοβιτς δεν είναι απλά να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά να πετύχει κάτι ιστορικό, ένα Golden Slam. Πρόκειται για την κατάκτηση των 4 major μέσα σε ένα έτος συν το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, που δεν υπάρχει άντρας που να το έχει πετύχει στο παρελθόν. Η Στέφι Γκραφ το 1988 είναι η μοναδική γυναίκα που έχει κατακτήσει την κορυφή σε αυτά τα 5 κορυφαία events.

Μέχρι στιγμής ο Τζόκοβιτς έχει κατακτήσει το αυστραλιανό όπεν, το Roland Garros και το Wimbledon μέσα στο 2021. Αν κατακτήσει το ολυμπιακό χρυσό, θα του απομένει μόνο το US Open για να γράψει ιστορία.

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΟΚΙΟ ΤΟΚΙΟ 2020 ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ