ATP

Ο Γκοφάν προσγείωσε απότομα τον Αλκαράθ, ο Βέλγος επικράτησε 2-0 και τον απέκλεισε από το Astana Open

Ο Κάρλος Αλκαράθ κατά τη διάρκεια του U.S. Open
Ο Κάρλος Αλκαράθ κατά τη διάρκεια του U.S. Open 2022 AP PHOTO/MARY ALTAFFER

Ο Νταβίντ Γκοφάν επικράτησε και μάλιστα δίχως να χάσει σετ του Κάρλος Αλκαράθ και πήρε μία τεράστια πρόκριση στο Astana Open.

Μία τεράστια νίκη πήρε ο Νταβίντ Γκοφάν απέναντι στον Κάρλος Αλκαράθ. Ο Βέλγος (Νο66 στην Παγκόσμια κατάταξη) επικράτησε 2-0 του Ισπανού και τον απέκλεισε από τη συνέχεια του Astana Open.

Αν σκεφτεί κανείς ότι ο 31χρονος τενίστα έχασε στον δεύτερο προκριματικό από τον Ναρντί και μπήκε στο κυρίως ταμπλό ως επιλαχών καταλαβαίνει κανείς την έκπληξη που προκάλεσε κυρίως η εμφάνισή του.

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο Γκοφάν έχει επικρατήσει άλλες δύο φορές απέναντι σε αθλητή που βρίσκονταν στο Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης και αμφότερες ήταν κόντρα στον Ραφαέλ Ναδάλ. Η πρώτη ήταν στο ATP Finals του 2017 και η δεύτερη στο ATP Cup του 2020.

Από εκεί και πέρα ο Κάρλος Αλκαράθ εμφανίστηκε ξεκάθαρα ανέτοιμος στο συγκεκριμένο αγώνα και για πρώτη φορά μέσα στο 2022 έχασε ματς δίχως να πάρει έστω ένα σετ.

Στα του αγώνα στο πρώτο σετ ο Αλκαράθ προηγήθηκε με 2-1, αλλά ο Γκοφάν απάντησε με τέσσερα διαδοχικά κερδισμένα games για να προηγηθεί με 5-2. Ο Ισπανός έδωσε παράταση στην αγωνία φέρνοντας το σετ στα ίσα με 5-5, όμως ο Γκοφάν πήρε τα δύο επόμενα για να κλείσει το πρώτο σετ με 7-5.

Ο Βέλγος μπήκε δυνατά στο δεύτερο σετ και με γρήγορο break προηγήθηκε με 3-0. Με νέο break έκανε το 5-1, για να απαντήσει ο Αλκαράθ με δύο κερδισμένα games, αλλά ο Γκοφάν στη συνέχεια έκλεισε το σετ και το ματς με 7-5, 6-3.

TAGS ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ