AUSTRALIAN OPEN

Ναδάλ: "Κάθε μέρα είχα αμφιβολίες αν θα επέστρεφα"

Ο Ράφα Ναδάλ πέτυχε την 71η νίκη του στο Australian Open
Ο Ράφα Ναδάλ πέτυχε την 71η νίκη του στο Australian Open AP PHOTO/ANDY BROWNBILL

Για τις δύσκολες ημέρες που πέρασε μίλησε ο Ραφαέλ Ναδάλ ο οποίος επεσήμανε ότι έχει ακόμα ενέργεια για να φτάσει όσο το δυνατόν πιο μακριά στο Australian Open.

Ο Ράφαελ Ναδάλ προκρίθηκε στον 4ο γύρο του Australian Open όπου περιμένει τον Μαναρινό, μετά τη σπουδαία εμφάνιση και νίκη με 3-1 σετ επί του Κάρεν Κατσάνοφ.

Αμέσως μετά, ο 35χρονος Ισπανός μίλησε στον Ματς Βιλάντερ και την Αλιζέ Λιμ από το στούντιο του Eurosport χαρακτηρίζοντας την απόδοσή του την καλύτερη από τότε που επέστρεψε μετά τον τραυματισμό ενώ μίλησε και για τις πολύ δύσκολες στιγμές που πέρασε τους τελευταίους μήνες, έχοντας αμφιβολίες για το αν θα είναι σε θέση να ξαναπαίξει τένις!

“Είμαι σούπερ χαρούμενος για την εμφάνισή μου. Ήταν το καλύτερό μου ματς από τότε που επέστρεψα, έπαιξα επιθετικά, οι επιστροφές μου ήταν πολύ καλές, άλλαζα την κατεύθυνση με το forehand. Στο 3ο σετ έκανα κάποια λάθη και το μεγαλύτερό μου λάθος ήταν που προσπάθησα να επιστρέψω το σερβίς του πιο μακριά από τη βασική γραμμή. Αλλά στάθηκα ικανός να επιστρέψω στο 4ο σετ. Σήμερα είναι μια ξεχωριστή ημέρα για μένα, έπαιξα πολύ καλό τένις. Αν μου το έλεγαν πριν έξι μήνες, δεν θα το πίστευα οπότε είμαι πολύ χαρούμενος” είπε ο πανευτυχής Ναδάλ.

Όσον αφορά για την πολύ δύσκολη περίοδο που πέρασε από τον Αύγουστο του ’21 και μετά, ο αριστερόχειρας από τη Μαγιόρκα είπε: “Είχα πολλές αμφιβολίες αν θα επέστρεφα. Κάθε μέρα αμφέβαλα. Για αρκετούς μήνες, προσπαθούσα να πάω στο court κάθε πρωί. Δεν ήμουν ικανός να προπονηθώ για 20 λεπτά, κάποιες φορές μπορούσα για 45 λεπτά. Ήταν δύσκολο να προβλέψω τι θα γίνει. Δούλευα με τον γιατρό να μου να βρω μια λύση, προσπαθούσα διαφορετικά πράγματα. Είναι δύσκολο. Ακόμα κι αν το έχω περάσει αρκετές φορές στο παρελθόν, κάθε φορά λέω το ίδιο. Όταν έχεις κάποιους συγκεκριμένους τραυματισμούς, είναι πιο εύκολο να τους δεχθείς.

Για παράδειγμα αν σπάσεις τον καρπό σου, ξέρεις ότι έχεις 3 μήνες για να επιστρέψεις. Έχεις ένα πλάνο και κάθε μέρα δουλεύεις γι’αυτό. Ο τραυματισμός που έχω εγώ, είναι πολύ πιο δύσκολος. Κάθε μέρα πας στο γήπεδο ή στο γυμναστήριο και δεν βλέπεις βελτίωση κι αυτό είναι πολύ δύσκολο πνευματικά. Αλλά είμαι χαρούμενος με τη μαχητικότητά μου, το πνεύμα μου και γι’αυτό μάλλον είμαι εδώ. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον αλλα διασκεδάζω κάθε στιγμή”

ΠΗΓΗ: Tennis24

TAGS AUSTRALIAN OPEN ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ