INDIAN WELLS

Ναδάλ: Έτοιμος για ένα σπουδαίο Indian Wells

Ο Ραφαέλ Ναδάλ πανηγυρίζει απέναντι στον Ματέο Μπερετίνι
Ο Ραφαέλ Ναδάλ πανηγυρίζει απέναντι στον Ματέο Μπερετίνι 2022 ANDY BROWNBILL / AP PHOTO

Ο Ράφαελ Ναδάλ, μετά από αρκετό καιρό, είναι και πάλι ο "man to beat" στο ATP Tour, καθώς προετοιμάζεται για την 15η συμμετοχή του στο BNP Paribas Open της Καλιφόρνια.

Λίγο πριν κλείσει τα 36 του χρόνια, ο Ραφαέλ Ναδάλ πραγματοποιεί το καλύτερό του ξεκίνημα σε σεζόν, όντας αήττητος για 15 σερί ματς και έχοντας τρεις συνεχόμενους τίτλους το 2022, μεταξύ των οποίων και το 21ο Grand Slam της καριέρας του.

Ο Ναδάλ θα αντιμετωπίσει τον Σεμπάστιαν Κόρντα, μετά τη νίκη του Αμερικανού με 6-3, 6-4 επί του Θανάση Κοκκινάκη στην πρεμιέρα της Πέμπτης και στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους, υπογράμμισε την σπουδαιότητα της ικανότητάς του να προσαρμόζει το παιχνίδι του σε διάφορες περιόδους της καριέρας του.

"Πάντα ήμουν ικανός να προσαρμόζω το παιχνίδι μου όταν χρειαζόταν για να γίνω καλύτερος. Κάποιες μέρες παίζω επιθετικά και κάποιες προσπαθώ να είμαι πιο παθητικός και να εστιάζω στην τακτική. Το σερβίς μου λειτουργεί πολύ καλά κάτι που είναι σημαντικό σε αυτή τη φάση της καριέρας μου. Επίσης, είμαι αρκετά γενναίος με την κατάλληλη αποφασιστικότητα όταν χρειάζεται. Συνεχίζω να δουλεύω σκληρά για να βελτιώνομαι. Είμαι πολύ χαρούμενος με το επίπεδο και την ένταση στο τένις που δείχνω στο court", είπε χαρακτηριστικά ο Ναδάλ.

Ο Ισπανός είχε και ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, χτυπώντας το πόδι του στο έπιπλο, κάτι που είχε συμβεί και το 2019.

Ο κάτοχος 21 Grand Slam τίτλων είναι πολύ χαρούμενος με το εξαιρετικό του ξεκίνημα στη χρονιά το οποίο γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό αν αναλογιστεί κανείς την πολύ δύσκολη κατάσταση που βίωσε πέρυσι με τον τραυματισμό του στο γόνατο.

"Προσπάθησα να μείνω αισιόδοξος και θετικός. Δεν μπορούσα να προπονηθώ σωστά πέρυσι. Μετά το Roland Garros, δεν μπορούσα να περπατήσω καν για δύο εβδομάδες. Δεν ήμουν έτοιμος να πάω στην Ουάσινγκτον ή στο Τορόντο αλλά ήθελα να προσπαθήσω. Οι δύο μήνες προπόνησης πριν, ήταν απαίσιοι"

Η νίκη στο Australian Open ήταν πολύ σημαντική. Όμως το πιο συγκινητικό ήταν ότι ήμουν και πάλι ανταγωνιστικός και απολάμβανα το παιχνίδι, παίζοντας σε ένα τεράστιο γήπεδο γεμάτο φιλάθλους".

Ο Ναδάλ ρωτήθηκε και για το περιστατικό με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στο Ακαπούλκο και την ελαφριά τιμωρία που επιβλήθηκε στο Γερμανό, με 8 εβδομάδες αποκλεισμό αλλά με αναστολή σε περίπτωση που υποπέσει σε παρόμοιο παράπτωμα τους επόμενους 12 μήνες.

Ο Ισπανός αφού έπλεξε το εγκώμιο του Ζβέρεφ, υπογράμμισε την ανάγκη αυστηρότερων ποινών. "Μου αρέσει ο Ζβέρεφ. Του εύχομαι τα καλύτερα. Ξέρει ότι έκανε λάθος και το αναγνωρίζει, αυτό είναι θετικό. Όμως, αν δεν είμαστε ικανοί να τιμωρούμε τέτοιες συμπεριφορές, τότε οι παίκτες θα αισθάνονται ολοένα και δυνατότεροι" ,είπε.

Τέλος, ο Ναδάλ μίλησε και για την παρουσία του στο αγαπημένο του Indian Wells, λέγοντας: "Είμαι περισσότερο από μια εβδομάδα εδώ. Πάντα χαίρομαι όταν βρίσκομαι εδώ. Είναι ένα από τα αγαπημένα μου τουρνουά. Το παίρνω μέρα με τη μέρα και προσπαθώ να απολαύσω τη στιγμή. Δεν περίμενα ότι θα βρίσκομαι σε αυτό το σημείο, οπότε προσπαθώ να το διασκεδάσω. Έχω ήδη κερδίσει τρεις τίτλους φέτος κι αυτό είναι απίστευτο για μένα".

Πηγή: Tennis24

TAGS INDIAN WELLS ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ