ROLAND GARROS

Μπιουρέλ - Σάκκαρη 0-2: Με το δεξί στο Παρίσι

Maria Sakkari, of Greece, returns the ball to Daria Kasatkina during their match at the Mutua Madrid Open tennis tournament in Madrid, Spain, Sunday, May 1, 2022. (AP Photo/Manu Fernandez)
Maria Sakkari, of Greece, returns the ball to Daria Kasatkina during their match at the Mutua Madrid Open tennis tournament in Madrid, Spain, Sunday, May 1, 2022. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Η Σάκκαρη επικράτησε της Μπιουρέλ με 2-0 σετ (6-2, 6-3) στην πρεμιέρα της στο Roland Garros παίζοντας αρκετά καλά σε κάποια σημεία της αναμέτρησης. Επόμενη αντίπαλος της Ελληνίδας τενίστριας η Μούχοβα από τη Τσέχια.

Με νίκη που συνδυάστηκε με καλή εμφάνιση, ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο φετινό Roland Garros η Μαρία Σάκκαρη. Η Νο4 του ταμπλό στο Παρίσι και περυσινή ημιφιναλίστ της διοργάνωσης, κέρδισε την 21χρονη Γαλλίδα και Νο95 της παγκόσμιας κατάταξης, Κλάρα Μπουρέλ, μέσα σε μιάμιση ώρα αγώνα και “σφράγισε” τη θέση της στον 2ο γύρο.

Η Μαρία έχασε μόλις πέντε games στο ματς, επικράτησε με 6-2, 6-3 στο ντεμπούτο της στο Philippe Chatrier και “έκλεισε” το ντέρμπι με την Τσέχα, Καρολίνα Μούχοβα (Νο81), στην επόμενη φάση.

Για 5η συνεχόμενη χρονιά, η 26χρονη Ελληνίδα ξεπέρασε τον 1ο γύρο στο Major του Παρισιού και συνέχισε το καλό σερί που έχει στις πρεμιέρες τις στα Grand Slams, από την Άνοιξη του 2021 και μετά.

Πιο συγκεκριμένα, μετράει πλέον 5/5 προκρίσεις σε 1ο γύρο Major θεσμών, στις τελευταίες τις εμφανίσεις.

Αν και η Μπουρέλ αποδείχθηκε σκληρό καρύδι την Κυριακή (22/5), η Μαρία βρήκε τρόπο να κάμψει την αντίσταση της 21χρονης Γαλλίδας, εκμεταλλευόμενη 35/59 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς της και 5/13 break points.

Η Μπουρέλ βρήκε break σε δυο περιπτώσεις (2/4 b.p.) όμως δεν ήταν αρκετά για να δώσουν παράταση στο ματς, με τη Σάκκαρη να κερδίζει τα τρία τελευταία games του αγώνα και να “πετάει” στη φάση των “64”.

Συνολικά, θα αγωνιστεί για 19η φορά στην καριέρα της σε 2ο γύρο Slam, στην 25η παρουσία της σε Major.

TAGS ROLAND GARROS ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΚΑΡΗ WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ