ATP FINALS

Αμφιβάλλει για την πνευματική δύναμη του Μεντβέντεφ ο Νταβιντένκο

Ο Μεντβέντεβ περπατάει προς το φιλέ, αφού κέρδισε ματς πόιντ κόντρα στον Τιμ στο ATP Finals
Ο Μεντβέντεβ κόντρα στον Τιμ στο ATP Finals AP PHOTO/FRANK AUGSTEIN

Ο Νικολάι Νταβιντένκο επαίνεσε τις τακτικές που ακολούθησε ο συμπατριώτης του, Ντανίλ Μεντβέντεφ, όμως παραμένει αβέβαιος για το αν ο 24χρονος Ρώσος μπορεί να κάνει το επόμενο βήμα στα Grand Slams.

Ο Νικολάι Νταβιντένκο επαίνεσε τις τακτικές που ακολούθησε ο συμπατριώτης του, Ντανίλ Μεντβέντεφ, ώστε να φτάσει αήττητος στον παρθενικό του τίτλο σε ATP Finals, ωστόσο, παραμένει αβέβαιος για το αν και τα πόσο ο 24χρονος Ρώσος μπορεί να κάνει το επόμενο βήμα στα Grand Slams λόγω πνευματικής δύναμης.

Ο Νταβιντένκο βρέθηκε στη θέση του Μεντβέντεφ έντεκα χρόνια πριν, το 2009, όταν και κατέκτησε την πρώτη διοργάνωση ATP Finals που φιλοξένησε το Λονδίνο ενώ στην καριέρα του έπαιξε τέσσερις ημιτελικούς Grand Slam φτάνοντας μέχρι και το Νο3 του κόσμου.

"Ο Μεντβέντεφ έδειξε ευελιξία στις τακτικές που χρησιμοποίησε στο ATP Finals. Με τον προπονητή του, κατέστρωσαν διαφορετικές τακτικές για κάθε ξεχωριστό ματς. Έπαιξε διαφορετικά με τον Ναδάλ, διαφορετικά με τον Τιμ και, εκ του αποτελέσματος, δικαιώθηκε, έκανε αυτό που έπρεπε!".

"Ωστόσο, σε αγώνες best of five, τα επίπεδα συγκέντρωσης που απαιτούνται είναι πολύ μεγαλύτερα. Τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά, πρέπει να παίξεις καλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Σωματικά, μπορώ να πω ότι είναι έτοιμος αλλά πνευματικά δεν μπορώ να πω το ίδιο. Δεν ξέρω αν μπορεί να κρατήσει την συγκέντρωση για την ώρα που θα απαιτηθεί" ανέφερε ο Νταβιντένκο.

Πηγή: Tennis24

TAGS ATP FINALS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ