INDIAN WELLS

Μάρεϊ για Οσάκα: "Την καταλαβαίνω, δεν είναι ευχάριστο, αλλά είναι μέρος του αθλητισμού"

Η Ναόμι Οσάκα σκουπίζει τα δάκρυά της στο Indian Wells μετά τη λεκτική επίθεση που δέχθηκε
Η Ναόμι Οσάκα σκουπίζει τα δάκρυά της στο Indian Wells μετά τη λεκτική επίθεση που δέχθηκε © 2022 MARK J. TERRILL/AP IMAGES

Ο Άντι Μάρεϊ τοποθετήθηκε για τη λεκτική επίθεση που δέχθηκε η Ναόμι Οσάκα κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Indian Wells

Ο Άντι Μάρεϊ πήρε θέση για το θέμα της Ναόμι Οσάκα μετά από τη λεκτική επίθεση που δέχθηκε στο παιχνίδι για τον 2ο γύρο το περασμένο Σάββατο κόντρα στην Βερόνικα Κουντερμέτοβα.

Ο πρώην Νο1 του κόσμου απάντησε σε ερώτηση που του έκαναν οι δημοσιογράφοι στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αποκλεισμό του από τον Αλεξάντερ Μπούμπλικ, για τα όσα συνέβησαν προκαλώντας την ψυχική κατάρρευση της Γιαπωνέζας.

"Είναι αρκετά δύσκολο", είπε. "Μπορώ να πω ότι δεν είναι τόσο συχνό φαινόμενο στο τένις όσο στα υπόλοιπα αθλήματα, αλλά δεν παύει να συμβαίνει. Το έχω δει και πολλές φορές και στο ποδόσφαιρο όπου ο παίκτης πάει να εκτελέσει ένα κόρνερ ή ένα πλάγιο και ακούει διάφορες προσβολές από το πλήθος. Δεν μπορούν να το κάνουν αυτό.

Αν το κάνεις αυτό σε κάποιον που περπατάει στο δρόμο ή σε οποιοδήποτε άλλον πχ στο εργασιακό σου περιβάλλον προφανώς δεν θα είναι ανεκτό.

Προσωπικά έχω παίξει σε τέτοιου είδους ατμόσφαιρες ειδικά σε Davis Cup εκτός έδρας όπου η ατμόσφαιρα είναι έντονη και μερικές φορές λέγονται πράγματα που δεν είναι και τόσο άνετα όταν τα ακούς.

Αν πάτε να παρακολουθήσετε έναν αγώνα μπάσκετ για παράδειγμα, θα δείτε τι γίνεται όταν ένας παίκτης εκτελεί ελεύθερες βολές. Ναι είναι δύσκολο πολύ, αλλά επίσης ήταν πάντα μέρος του αθλητισμού πιστεύω.

Με όλα αυτά θέλω να πω ότι προφανώς νιώθω την Ναόμι, ξέρω ότι την αναστάτωσε πολύ όλο αυτό, αλλά ήταν πάντα κάτι που είναι μέρος του αθλητισμού. Πρέπει λοιπόν να είσαι πάντα προετοιμασμένος και με κάποιο τρόπο να μπορείς να ανεχτείς τέτοιες συμπεριφορές γιατί συμβαίνει συνεχώς σε όλα τα αθλήματα".

ΠΗΓΗ: tennis24.gr

TAGS INDIAN WELLS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ