ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

ΜάκΕνρο: "Ο Νόλε έχει τα πιστεύω του και πρέπει να τα σεβαστούμε"

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κόντρα στον Ζβέρεφ στο ATP Finals
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς κόντρα στον Ζβέρεφ στο ATP Finals © 2021 LUCA BRUNO / AP IMAGES

Ο Τζον ΜάκΕνρο, τέσσερις φορές πρωταθλητής του US Open, υποστήριξε τον Νόβακ Τζόκοβιτς, τονίζοντας πως είναι "αστείο" το ενδεχόμενο ο να μην αγωνιστεί στο τουρνουά, εξαιτίας της άρνησής του να εμβολιαστεί.

Ο τέσσερις φορές πρωταθλητής του Αμερικανικού Όπεν και expert του Eurosport, Τζον ΜάκΕνρο χαρακτήρισε "αστείο" το ενδεχόμενο ο Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο6) να μην αγωνιστεί στο US Open που ξεκινάει τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη, εξαιτίας του εμβολίου.

Ο 35χρονος Σέρβος που απουσίασε από το Australian Open 2022 για τον ίδιο λόγο, μετά την κατάκτηση του 21ου Grand Slam της καριέρας του στο Wimbledon, επανέλαβε ότι δεν θα κάνει το εμβόλιο ακόμα κι αν αυτό του στερήσει τη συμμετοχή στο τελευταίο Major της χρονιάς.

Η Κυβέρνηση των ΗΠΑ και ο CDC, δεν επιτρέπει την είσοδο στη χώρα σε μη εμβολιασμένους, εκτός αν είσαι Αμερικάνος και αυτό στερεί από τον Νόλε την ευκαιρία να διεκδικήσει τον 4o τίτλο του στο US Open και να ισοφαρίσει τον Ναδάλ σε Grand Slam.

"Πιστεύω ότι αυτό είναι άδικο. Εγώ θα έκανα το εμβόλιο και θα πήγαινα να παίξω αλλά ο Νόβακ έχει ισχυρά πιστεύω και πρέπει να το σεβαστούμε αυτό. Σε αυτή τη φάση της πανδημίας όπου έχουν περάσει δυόμιση χρόνια, πιστεύω ότι ο κόσμος έχει περισσότερη γνώση πια και η ιδέα να μην μπορεί να ταξιδέψει και να παίξει, για μένα είναι αστεία", είπε ο ΜάκΕνρο στους δημοσιογράφους την Τρίτη.

Ο 63χρονος Αμερικανός, ρωτήθηκε και για το αν αυτοί οι περιορισμοί επηρεάζουν τον Τζόκοβιτς στην προσπάθεια για να γίνει ο καλύτερος όλων των εποχών, σε επίπεδο κατακτήσεων Grand Slam.

"Θα δούμε. Είναι προφανές πως όταν ο Τζόκοβιτς δεν είναι εκεί, αυτός που ευνοείται είναι ο Ναδάλ. Κατάφερε να κάνει το θαύμα στο Australian Open αν και το φαβορί εκεί ήταν ο Σέρβος που το έχει κατακτήσει εννιά φορές. Είναι αλήθεια ότι ο Τζόκοβιτς είναι νεότερος και το σώμα του δείχνει να ανταποκρίνεται καλύτερα στους τραυματισμούς. Μπορεί να φτάσει τα 25 Grand Slam αλλά πρέπει να λάβουμε υπόψη και τον παράγοντα πνευματική δύναμη, πέρα από το τένις.

Δεν είναι εύκολο να προπονείσαι χωρίς να ξέρεις πότε μπορείς να παίξεις για να φτιάξεις το πρόγραμμά σου. Του πήρε τέσσερις μήνες για να ξεπεράσει όσα πέρασε στην Αυστραλία", τόνισε.

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ