ΤΕΝΙΣ

Κυρίαρχος ο Φέντερερ

Κυρίαρχος ο Φέντερερ
Φέντερερ

Την απόλυτη κυριαρχία του στο τένις ανδρών επισφράγισε ο Φέντερερ κατακτώντας για τρίτη φορά το Masters Cup

Στον τελικό επικράτησε 3-0 σετ (6-0, 6-3, 6-4) του Νεοϋορκέζου Τζέιμς Μπλέικ. Πέρυσι ο Ελβετός τενίστας είχε ηττηθεί μετά από πέντε σετ από τον Ντέιβιντ Ναλμπάντιαν.

Μετά την κατάκτηση του Αυστραλιανού Όπεν, του U.S. Όπεν και του Γουίμπλεντον, ο Φέντερ μετρά 29 σερί νίκες, ενώ έβαλε πιο ψηλά από ποτέ τον πήχη της βαθμολογίας με νέο ρεκόρ 8,370.

Εξάλλου έχει βάλει πλώρη να σπάσει το ρεκόρ του Τζίμι Κόνορς ως Νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης για περισσότερο από 160 εβδομάδες, το οποίο αναμένεται να επιτύχει στις 26 Φεβρουαρίου 2007.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την επιτυχία του αυτή θα προσθέσει στον τραπεζικό λογαριασμό του το ποσό του 1,52 εκατ. δολάρια και θα γίνει ο πρώτος τενίστας που κερδίζει περισσότερα από 8 εκατ. δολάρια σε μία σεζόν. Ο Φέντερερ κέρδισε φέτος 8.343.885 εκατ. δολάρια.

Οι Μπγιόρκμαν και Μίρνι νικητές στο διπλό



Ο Σουηδός Γιόνας Μγιόρκμαν και ο Λευκορώσος Μαξ Μίρνι αναδείχτηκαν νικητές στο διπλό του Masters Cup επικρατώντας στον τελικό με 2-0 σετ (6-2, 6-4) των Μαρκ Κνόουλς από τις Μπαχάμες και του Ντάνιελ Νέστορ από τον Καναδά.

Οι δύο νικητές μοιράστηκαν το έπαθλο των 220 χιλιάδων δολαρίων.









ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ