WIMBLEDON

Κύργιος: "Ο ημιτελικός με τον Ναδάλ θα έχει τη μεγαλύτερη θεαματικότητα όλων των εποχών"

Ο Νικ Κύργιος στο Wimbledon
Ο Νικ Κύργιος στο Wimbledon © 2022 KIRSTY WIGGLESWORTH / AP IMAGES

Ο Νικ Κύργιος μετά την πρόκριση του στα ημιτελικά του Wimbledon ερωτηθείς για την αναμέτρηση με τον Ναδάλ τόνισε πως τρέφει μεγάλο σεβασμό για τον Ισπανό και σημείωσε πως θα έχει μεγαλύτερη θεαματικότητα όλων των εποχών.

Ο Νικ Κύργιος μετά την πρόκριση του στα ημιτελικά του Wimbledon ερωτηθείς για την αναμέτρηση με τον Ναδάλ τόνισε πως τρέφει μεγάλο σεβασμό για τον Ισπανό και σημείωσε πως θα έχει μεγαλύτερη θεαματικότητα όλων των εποχών.

"Είχα σχεδόν αρχίσει να αμφιβάλλω για τον εαυτό μου με όλα αυτά που υπήρχαν στο μυαλό μου. Κάθισα απλά εκεί να το συνειδητοποιήσω. Θέλω τόσους ανθρώπους να ευχαριστήσω. Και την ίδια στιγμή, νιώθω ότι δεν θέλω να σταματήσω εδώ. Στην αρχή της χρονιάς δεν ήξερα καν αν θέλω να έχω ένα σωστό πρόγραμμα. Ούτε τώρα θέλω. Τον τελευταίο 1-1.5 χρόνο σκεφτόμουν αν ήθελα να παίξω άλλο. Είχα χάσει την αγάπη, τη φωτιά, τη φλόγα. Μετά κάποια πράγματα άλλαξαν στη ζωή μου. Ανακάλυψα ξανά ότι έχω πολύ κόσμο δίπλα μου που θέλει να παίξω, που παίζω γι' αυτούς. Νομίζω ότι έχω πολλά να δώσω. Νιώθω ότι παίζω το καλύτερό μου τένις, πνευματικά νιώθω υπέροχα".

Για την αναμέτρηση με τον Ναδάλ:

"Θα ήταν πολύ ξεχωριστώ να αντιμετωπίσω τον Ράφα εδώ. Είχαμε κάποιες φοβερές μάχες στο Centre Court, έχουμε από μία νίκη. Είμαστε τελείως διαφορετικές προσωπικότητες. Σεβόμαστε πολύ ο ένας τον άλλο, όμως. Θα είναι ελκυστική μάχη για όλο τον κόσμο. Πιθανότατα θα έχει τη μεγαλύτερη θεαματικότητα όλων των εποχών".

Για το πως νιώθει ο ίδιος:

"Είμαι πιο ώριμος. Νωρίτερα στην καριέρα μου όταν έφτανα σε τρίτο, τέταρτο γύρο, προημιτελικά, ήμουν συνέχεια στο τηλέφωνο και online, ήθελα να πάω έξω για φαγητό, όχι να επιστρέψω συντηρητικά στο σπίτι στο Wimbledon με την ομάδα μου, να βάλω τα πόδια πάνω, να φάω και να ξεκουραστώ καλά. Όλοι στην ομάδα έχουμε τον ίδιο στόχο, γι' αυτό και λειτουργεί. Ξέρουμε γιατί έχουμε έρθει εδώ. Τους έχω ξεκαθαρίσει ότι θέλω να πάω βαθιά και πιθανότατα να κερδίσω το τρόπαιο".

Για το γεγονός πως οι γονείς του δεν είναι εκεί:

"Δεν είναι πολύ καλά στην υγεία της, δεν της επιτρέπεται να ταξιδεύει πολύ. Ούτε και στο Australian Open έρχεται διότι είναι πολύ αγχωτικό για εκείνη. Προσπαθώ να της μιλάω. Μακάρι να ήταν εδώ, αλλά έχει πολλά πράγματα να διαχειριστεί. Πρέπει να φροντίσει και τα σκυλιά μου, ενώ ο αδερφός μου απέκτησε παιδί πριν πέντε μέρες. Είναι περιπετειώδεις αυτές οι ημέρες για μένα. Ελπίζω να το βλέπει αυτό η μαμά μου και να είναι περήφανη".


TAGS WIMBLEDON ΝΙΚ ΚΥΡΓΙΟΣ ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ