WIMBLEDON

Φριτς - Ναδάλ 2-3: "Λαβωμένος" αλλά ποτέ νικημένος ο υπεραθλητής Ράφα, στα ημιτελικά με τον Κύργιο

Ο Ράφα Ναδάλ πανηγυρίζει πόντο που σημείωσε κόντρα στον Τέιλορ Φριτζ
Ο Ράφα Ναδάλ πανηγυρίζει πόντο που σημείωσε κόντρα στον Τέιλορ Φριτζ @ 2022 GERALD HERBERT / AP IMAGES

Αν και αγωνιζόταν τραυματισμένος και ο πατέρας του τού έλεγε να σταματήσει, ο Ραφαέλ Ναδάλ όρθωσε ανάστημα για ακόμα μια φορά και νίκησε 3-2 σετ τον Τέιλορ Φριτς. Στα ημιτελικά του Wimbledon θα παίξει με τον Νικ Κύργιο.

Αδιανόητα πράγματα από τον Ράφα Ναδάλ, γι’ ακόμη μια φορά. O 36χρονος Ισπανός, ήταν έτοιμος να καταρρεύσει στα μέσα του 2ου set, αντιμετωπίζοντας πρόβλημα τραυματισμού στους κοιλιακούς. Οι άνθρωποι της ομάδας του, τον… παρακαλούσαν να εγκαταλείψει και να σταματήσει να κατακρεουργεί το σώμα του. Εκείνος ανένδοτος, συνέχιζε. Να πονά, αλλά να μάχεται.

Από τα μέσα του 4ου set κι έπειτα, ξεκίνησε να κινείται καλύτερα. Τα παυσίπονα επέδρασαν, ο ίδιος… έμαθε να ζει με τον πόνο και τελικά έφυγε θριαμβευτής από το court, κερδίζοντας στο super tie-break του 5ου set, τον εξαιρετικό, Τέιλορ Φριτς.

Μετά από 4 ώρες και 21 λεπτά απίθανης μάχης, ο Ναδάλ προκρίθηκε στον 8ο ημιτελικό της καριέρας του στο Wimbledon, επικρατώντας του Αμερικανού και Νο14 τενίστα του κόσμου, με 3-6, 7-5, 3-6, 7-5, 7-6(4).

Την Παρασκευή (8/7), θα συναντήσει τον Νικ Κύργιο, σε ένα σπουδαίο ματς, γύρω από το οποίο γεννιούνται πολλά ερωτηματικά.

Ακριβώς 14 χρόνια (6/7/2008) μετά τον απίθανο τελικό του με τον Ρότζερ Φέντερερ στο ίδιο γήπεδο, από το οποίο είχε βγει νικητής και είχε κατακτήσει τον 1ο τίτλο της καριέρας του στο Βρετανικό Major, ο Ράφα τα κατάφερε μετά από ακόμη ένα θρίλερ.

Αυτή τη φορά, πολύ πιο δύσκολο σωματικά, φαινομενικά ακατόρθωτο μετά το τέλος του 3ου set. Κι όμως, ο Ράφα Ναδάλ, το όνομα του οποίου πρέπει να μπει συνώνυμο στη λέξη “μαχητής”, το ξανάκανε.

Πανηγύρισε την 19η συνεχόμενη νίκη του φέτος σε Grand Slam διοργάνωση και κράτησε ζωντανό το όνειρο του Calendar Slam.

Πηγή: tennis24

TAGS WIMBLEDON ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ