ΤΕΝΙΣ

Κόντρα στο Νο1 ο Γεωργούδας

Κόντρα στο Νο1 ο Γεωργούδας
λουντγκρεν θανου ντιμιτροφ

Κόντρα στο Νο1, Ντούντι Σέλα, κληρώθηκε στο "AEGEAN TENNIS CUP" ο Φρέντυ Γεωργούδας

" Ποτέ στο παρελθόν δεν έχω βρεθεί αντιμέτωπος με έναν τενίστα που βρίσκεται τόσο ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη. Θα προσπαθήσω να παίξω με ρίσκο, γιατί σε αντίθετη περίπτωση δε θα έχω καμία τύχη. Θέλω να βγάζω δύσκολες επιστροφές και να τελειώνω γρήγορα τους πόντους. Θα κάνω το καλύτερο δυνατό", δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής, φιναλίστ στο φετινό τουρνουά juniors του Αυστραλιανού Όπεν. Τα τελευταία 2,5 χρόνια, ο Γεωργούδας προπονείται στη γερμανική ακαδημία τένις στο Ανόβερο, με τον προπονητή του Γερμανού Νίκολας Κίφερ.

Ο Γεωργούδας θα παίξει στο κυρίως ταμπλό με κάρτα ελευθέρας συμμετοχής, όπως και ο Θόδωρος Αγγελίνος, που έχει βγει δεύτερος στο κολεγιακό πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Αγγελίνος θ' αντιμετωπίσει έναν απ' τους τέσσερις τενίστες που θα περάσουν στο κυρίως ταμπλό απ' τα προκριματικά. " Είμαι εντυπωσιασμένος απ' τις εγκαταστάσεις που γίνονται οι αγώνες στη Ρόδο. Όλα είναι υψηλού επιπέδου, όπως και το ξενοδοχείο που διαμένουμε. Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση".

Να σημειωθεί πως ο Αγγελίνος θα παίξει στο διπλό μαζί με τον ταχύτατα ανερχόμενο Ινδό, Σόμντεβ Ντέβαρμαν, ο οποίος φέτος έφθασε στον τελικό του Τσενάι. Ο δε Γεωργούδας θ' αγωνιστεί στο διπλό με τον φιναλίστ στο περσινό τουρνουά juniors του Γουίμπλεντον, τον Φινλανδό Χένρι Κόντινεν.

Η κλήρωση του 1ου γύρου έβγαλε πολύ ενδιαφέροντα ζευγάρια. Το Νο 2 του ταμπλό και 78 στον κόσμο, ο Αμερικανός Μπόμπι Ρέινολντς, θ' αντιμετωπίσει τον Βρετανό Άλεξ Μπογκντάνοβιτς (Νο 182), ενώ ο Γερμανός Μπέντζαμιν Μπέκερ (Νο 126) τον θριαμβευτή των περσινών τουρνουά juniors του Γουίμπλεντον και του Αμερικάνικου Όπεν, Βούλγαρο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ.

Ο τελευταίος θεωρείται απ' τους ειδικούς του αθλήματος ως το νέο μεγάλο αστέρι του παγκόσμιου τένις. Βρίσκεται στη Ρόδο μαζί με τον προπονητή του, Πίτερ Λούντγκρεν, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει συνεργαστεί με τρεις τενίστες που έχουν ανέβει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης (Φέντερερ, Ρίος, Σάφιν), ενώ πέρυσι ήταν μαζί με τον Μάρκο Παγδατή.

Όσο για τον Μπέντζαμιν Μπέκερ, έχει μείνει στην ιστορία ως ο τενίστας που "τελείωσε" την καριέρα του Αντρέ Αγκάσι, καθώς είχε νικήσει τον Αμερικανό στον τελευταίο του επαγγελματικό αγώνα για τον 3ο γύρο του Αμερικάνικου Όπεν το 2006. Μάλιστα, στο 2ο γύρο εκείνης της διοργάνωσης ο Αγκάσι είχε αποκλείσει στο πέμπτο σετ τον Μάρκο Παγδατή.

Τέλος, την ήττα γνώρισε ο Δημήτρης Λουκαρέας στον προκριματικό γύρο του από τον Χιλιανό Χανς Ποντλίπνικ-Καστίγιο με 6-4, 7-6(1).

" Έκανα μεγάλη προσπάθεια. Δυστυχώς, όταν ήμουν μπροστά στο δεύτερο σετ με 6-5 και 40-15, έκανα δύο σημαντικά λάθη που μου κόστισαν. Όμως, ο αγώνας αυτός θα με βοηθήσει πολύ, καθώς απέδειξα ότι μπορώ να κοντράρω τενίστες που έχουν καλή θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Βέβαια, θα χρειαστεί πολύ προπόνηση για να βελτιώσω το παιχνίδι μου και να αποκτήσω περισσότερη αυτοπεποίθηση στη διάρκεια των πόντων", τόνισε ο Έλληνας τενίστας.

Οι αγώνες του κυρίως ταμπλό θ' αρχίσουν τη Δευτέρα το πρωί. Το πρόγραμμα θ' ανακοινωθεί το απόγευμα, μετά την ολοκλήρωση των προκριματικών. Από τη Δευτέρα, όλα τα παιχνίδια του κεντρικού γηπέδου θα μεταδίδονται απ' το novasports 3.


















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ