UNITED CUP

Ήττα για Ναδάλ κόντρα στον Νόρι στην πρεμιέρα του στο United Cup

Ο Ράφαελ Ναδάλ στο United Cup
Ο Ράφαελ Ναδάλ στο United Cup © 2022 MARK BAKER / AP IMAGES

Ο Ράφαελ Ναδάλ αν και προηγήθηκε στην αναμέτρηση με τον Κάμερον Νόρι, τελικά γνώρισε την ήττα 2-1 σετ (3-6, 6-3, 6-4) από τον αριστερόχειρα Βρετανό στον πρώτο αγώνα του tie Ισπανία-Μ.Βρετανία για το United Cup.

Η προετοιμασία του Ράφαελ Ναδάλ (Νο2) για την υπεράσπιση του τίτλου του στο Australian Open, δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο.

Ο σπουδαίος Ισπανός τενίστας αν και προηγήθηκε στην αναμέτρηση με τον Κάμερον Νόρι, τελικά ηττήθηκε με 3-6, 6-3, 6-4 από τον αριστερόχειρα Βρετανό στον πρώτο αγώνα του tie Ισπανία-Μ.Βρετανία για το United Cup, στο Σίδνεϊ.

Στις τέσσερις προηγούμενες αναμετρήσεις τους στο ATP Tour, ο Νόρι δεν είχε καταφέρει να κερδίσει ούτε σετ από τον Ναδάλ, όμως στο Σίδνεϊ ήταν εξαιρετικός και κατάφερε να ανατρέψει το προβάδισμα του 36χρονου από τη Μαγιόρκα, δημιουργώντας πολλά προβλήματα με τα flat χτυπήματά του από τη baseline στο Νο2 του κόσμου.

Η αναμέτρηση διήρκησε 2 ώρες και 45 λεπτά στην κατάμεστη Ken Rosewal Arena του Σίδνεϊ, με τη Μεγάλη Βρετανία που καθοδηγεί ο Τιμ Χένμαν, να βάζει υποψηφιότητα για πρωτιά στο Group D μετά και τη νίκη 3-2 επί της Αυστραλίας στην πρεμιέρα.

Αργότερα την Τρίτη (3/1), η Κέιτι Σουάν θα αντιμετωπίσει την Ισπανίδα, Νούρια Παρίζας Ντίας στο τελευταίο ματς της ημέρας.

Μετά το εναρκτήριο σετ όπου ο Ναδάλ το κατέκτησε χάρη στο break στο 6ο game (4-2), ο Νόρι ανέλαβε πρωτοβουλίες και ήταν πιο σταθερός από τον Ναδάλ, ισοφαρίζοντας αρχικά με ένα break στο 2ο σετ ενώ στο καθοριστικό σετ χρειάστηκε ένα γρήγορο break (3-2) για να φτάσει στην ανατροπή.

Πηγή: Tennis24

TAGS UNITED CUP ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ