ΤΕΝΙΣ

Η Μιχάελα Λάκη επικράτησε της κατά 13χρόνια μεγαλύτερης Σπιγκαρέλι και προκρίθηκε στον τελικό του Ηρακλείου

Η Μιχαέλα Λάκη στη συνέντευξη στο SPORT24
Η Μιχαέλα Λάκη στη συνέντευξη στο SPORT24 SPORT24

Η Μιχαέλα Λάκη νίκησε 2-1 σετ την κατά 13 χρόνια μεγαλύτερή της, Μαρτίνα Σπιγκαρέλι και προκρίθηκε για πρώτη φορά σε τελικό Futures.

Μετά από μια σπουδαία εμφάνιση που συνδυάστηκε από μια μεγάλη ανατροπή, η Μιχαέλα Λάκη κατάφερε να επικρατήσει της Νο3 του ταμπλό και κατά 13 χρόνια μεγαλύτερης, Μαρτίνα Σπιγκαρέλι με 3-6, 6-4, 6-3, μετά από περίπου 3 ώρες(!), εξασφαλίζοντας την παρουσία της στον πρώτο τελικό καριέρας σε επίπεδο γυναικών!

Η 16χρονη ήταν συγκλονιστική ακόμα και στο 1ο set, το οποίο έχασε με την Σπιγκαρέλι να ξεκινάει με τρία σευνεχόμενα κερδισμένα games (3-0). Η Λάκη πήρε πίσω το ένα από τα δύο χαμένα σερβίς (3-1), ενώ στο 5ο game (το πιο καθοριστικό στο set) λύγισε από την Ιταλίδα χάνοντας τέσσερις ευκαιρίες για hold.

Ωστόσο, η τενίστρια του Φοίβου Μιχαλόπουλου άφησε πίσω της το χαμένο set και βελτιώνοντας το 1ο σερβίς της, αλλά και πιέζοντας παράλληλα το σερβίς της αντιπάλου της κατάφερε να προηγηθεί στο 2ο με 3-0 και 4-2 για να φτάσει στο 6-4 και στο 1-1.

Το decider set τα πράγματα έγιναν δύσκολα και για τις δύο ημιφιναλίστ στο σερβίς καθώς στα πρώτα 5 games σημειώθηκαν ισάριθμα breaks με την Λάκη ωστόσο να έχει ένα παραπάνω (3-2) και με το πρώτο hold στο set να παίρνει προβάδισμα με 4-2.

Από εκεί και πέρα ακολούθησαν δύο hold (ένα από την κάθε πλευρά) με τη Λάκη να έχει πάντα το προβάδισμα και να βρίσκεται ένα game μακριά από την πρόκριση (5-3).

Για μία όμως ακόμη φορά η Ελληνίδα τενίστρια πίεσε ασφυκτικά το σερβίς της Ιταλίδας και παρά το γεγονός ότι έμεινε πίσω με 30/0, έφτασε σε ένα ακόμη break-point, το οποίο και εκμεταλλεύτηκε κατακτώντας τη νίκη, παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής (28/11).

Αυτή ήταν η 2η νίκη της Λάκη απέναντι στην 29χρονη Ιταλίδα, καθώς την είχε κερδίσει και τον Νοέμβριο του 2020, στον 1ο γύρο της ίδιας διοργάνωσης.

Η Ελληνίδα τενίστρια θα αντιμετωπίσει στον τελικό την 20χρονη Ισραηλινή Νικόλ Κίριν η οποία αυτή την εβδομάδα μετράει δύο προκρίσεις απέναντι σε Ελληνίδες τενίστριες. Στον πρώτο γύρο πέρασε άκοπα την Δήμητρα Παύλου, η οποία εγκατέλειψε λόγω τραυματισμό στα μέσα του 1ου set, ενώ αμέσως μετά κέρδισε την Ανδριάννα Χριστοπούλου.

ΠΗΓΗ: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ