ΡΟΤΖΕΡ ΦΕΝΤΕΡΕΡ

Φέντερερ: Επιστροφή με νίκη σε ματσάρα για τον "Βασιλιά"!

Ο Ρότζερ Φέντερερ κατά τη διάρκεια του Australian Open
Ο Ρότζερ Φέντερερ κατά τη διάρκεια του Australian Open @ 2020 AP PHOTO/DITA ALANGKARA, FILE

Μετά από ένα καταπληκτικό ματς δυόμιση ωρών και πολύ υψηλής τενιστικής ποιότητας, ο Ρότζερ Φέντερερ επικράτησε πολύ δύσκολα του Νταν Έβανς με 2-1 στην επανεμφάνιση του στο τουρ μετά από 14 μήνες!

He is back! Ο Ρότζερ Φέντερερ επέστρεψε στο τουρ και έχει ήδη βάλει τη σφραγίδα του σε ένα από τα ωραιότερα ματς της φετινής σεζόν!

Μαζί με τον Νταν Έβανς, μας χάρισαν ένα απολαυστικό ματς το οποίο κρίθηκε σε ελάχιστες λεπτομέρειες με τον "Βασιλιά" να κερδίζει στο νήμα τον Βρετανό με 7-6(8), 3-6, 7-5 και να προκρίνεται στα προημιτελικά του ATP 250 στη Ντόχα!

Το να βλέπεις τον Φέντερερ να επιστρέφει στο κορτ ήταν μια απόλαυση από μόνο του αλλά συνδυάστηκε με ένα πραγματικά συναρπαστικό και πολύ απολαυστικό ματς που θύμισε exhibition αγώνα με την ποιότητα και τη διασκέδαση που έβγαλε στα ράλι του μεταξύ δύο "τεχνιτών" του τένις!

Ο Νταν Έβανς ήταν σε φοβερή μέρα, πίεσε αφόρητα τον Φέντερερ σε όλο το ματς αλλά λύγισε σερβίροντας στο 5-6 αφού πρώτα είχε σώσει match point του Ελβετού.

Το ματς ήταν συγκλονιστικό από το πρώτο σετ με τον Έβανς να είναι ο μοναδικός που έφτασε σε ένα break point, χρειάστηκε πάντως tie break για να κριθεί ο νικητής και εκεί διεξάχθηκε ένα μίνι θρίλερ!

Ο Φέντερερ έσωσε set point του Βρετανού στο 6-5, έχασε δικό του set point χάνοντας ένα πανεύκολο forehand βολέ που έκανε μέχρι και τον ίδιο να γελάσει(!), αλλά με ένα υπέροχο backhand passing shot, έκανε τελικά το 1-0 ξεσηκώνοντας το πλήθος που είχε την τύχη (και το πορτοφόλι) να είναι παρόν στην επανεμφάνιση του!

Ο Έβανς ούτε καν κατέρρευσε στο δεύτερο σετ, έσωσε ένα break point στις αρχές και μετά συνέχισε στον ίδιο ρυθμό παίρνοντας επιβράβευση για την επιμονή του με το πρώτο break του ματς το οποίο και υπερασπίστηκε μέχρι κεραίας ώστε να ισοφαρίσει σε 1-1!

Ακολούθησε το συγκλονιστικό τρίτο σετ όπου ο Φέντερερ πιέστηκε πολύ από τον Βρετανό και χρειάστηκε δύο break points στα μέσα του σετ πριν λυγίσει τον Έβανς στο 5-6 επίσης με ένα καταπληκτικό backhand, αυτή τη φορά στην ευθεία!

Συνολικά, ο Φέντερερ έπαιξε πάρα πολύ καλά για 14 μήνες απουσίας, το backhand ήταν, το λιγότερο, ενθαρρυντικό και, λογικά, θα γίνεται ολοένα και καλύτερος και αυτό προμηνύει μια πάρα πολύ καλή σεζόν για τον καλύτερο τενίστα όλων των εποχών.

Στα προημιτελικά, θα παίξει κόντρα στον Νικολόζ Μπασιλασβίλι.

Πηγή: Tennis24

Photo credits: 2020 AP Photo/Dita Alangkara, File

TAGS ΡΟΤΖΕΡ ΦΕΝΤΕΡΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ