ΡΟΤΖΕΡ ΦΕΝΤΕΡΕΡ

Φέντερερ: "Έχω χρόνο να προετοιμαστώ για το χορτάρι"

Ο Ρότζερ Φέντερερ κατά τη διάρκεια του Australian Open
Ο Ρότζερ Φέντερερ κατά τη διάρκεια του Australian Open @ 2020 AP PHOTO/DITA ALANGKARA, FILE

Η επιστροφή του Φέντερερ στο χώμα δεν συνδυάστηκε με νίκη, καθώς ο 39χρονος Ελβετός αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Geneva Open της πατρίδας του. Πάντως, θα ετοιμαστεί για το χορτάρι που είναι ο μεγάλος του στόχος.

Η επιστροφή του Ρότζερ Φέντερερ στο χώμα δεν συνδυάστηκε με νίκη, καθώς ο 39χρονος Ελβετός αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Geneva Open της πατρίδας του από τον Πάμπλο Αντουχάρ.

Ο μαέστρος, προσπάθησε πολύ να "γυρίσει" το ματς και να ευχαριστήσει τους λιγοστούς φιλάθλους που παρακολούθησαν το ματς στο Parc des Eaux-Vives, ωστόσο η μακρά απουσία του και τα αρκετά λάθη στις κρίσιμες στιγμές, τον οδήγησαν στην πρόωρη έξοδο από τη Γενεύη.

"Είναι ωραίο να επιστρέφεις στο court, όμως μετά έρχεται ένα παιχνίδι σαν αυτό και νιώθεις απογοήτευση. Ανυπομονούσα να παίξω εδώ, όμως τώρα πρέπει να εξηγήσω πως νιώθω για την ήττα. Ωστόσο, υπήρξαν στιγμές όπου ήμουν χαρούμενος που διασκέδασα το πλήθος και σκεφτόμουν τον μακρύ δρόμο που έκανα για να φτάσω μέχρι την επιστροφή.

Σίγουρα είναι ευχάριστο που επέστρεψα αλλά περίμενω περισσότερα από τον εαυτό μου. Στις προπονήσεις έπαιζα καλύτερα αλλά όπως ξέρουμε οι αγώνες είναι διαφορετικοί. Χρειάζομαι δουλειά" είπε χαρακτηριστικά ο Φέντερερ μετά την ήττα με 6-4, 4-6, 6-4 από τον Πάμπλο Αντουχάρ, το απόγευμα της Τρίτης.

"Ένιωσα ότι όσο το ματς γινόταν δυσκολότερο, το παιχνίδι μου δεν ήταν εκεί. Έχανα πολλές μπάλες. Είχα τις ευκαιρίες μου όμως και ο Πάμπλο έπαιξε καλά ενώ εγώ δεν μπόρεσα να βρω λύσεις" πρόσθεσε ο Ελβετός που προηγήθηκε με break στο 3ο σετ (4-2), όμως έχασε τα τέσσερα τελευταία games της αναμέτρησης.

Ο κάτοχος 20 Grand Slam τίτλων, ένα εκ των οποίων στο Γαλλικό Όπεν, παραδέχθηκε ότι ο στόχος του είναι η σεζόν στο γρασίδι και πως το Roland Garros απλώς θα αποτελέσει ένα σκαλοπάτι προς την βελτίωση του παιχνιδιού του.

"Το Roland Garros δεν είναι ο στόχος. Ο στόχος είναι το γρασίδι οπότε έχω χρόνο. Ειμαι απογοητευμένος για το τουρνουά. Μακάρι να έμενα παραπάνω και να έδινα περισσότερα παιχνίδια εδώ, για τον κόσμο που παρά τις συνθήκες, δημιούργησε ωραία ατμόσφαιρα και έδειξε χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ".

"Το τένις μπορεί να είναι πολύ σκληρό μερικές φορές. Ένιωσα στο τέλος ότι δεν αξίζω τη νίκη", πρόσθεσε.

Πηγή: Tennis24

@ 2020 AP Photo/Dita Alangkara, File

TAGS ΡΟΤΖΕΡ ΦΕΝΤΕΡΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ