AUSTRALIAN OPEN

Φέντερερ: Άγνωστο αν θα προλάβει το Australian Open

Ο Ρότζερ Φέντερερ συμπλήρωσε την 1000ή του εβδομάδα στο Top-20 της παγκόσμιας κατάταξης, ένα ασύλληπτο ρεκόρ που αναμένεται να συνεχιστεί, φυσικά, και το 2021.
Ο Ρότζερ Φέντερερ μετά από τη νίκη του επί του Σάντγκρεν AP PHOTO/LEE JIN-MAN

Ο προπονητής του Ρότζερ Φέντερερ, Ιβάν Λιούμπισιτς, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της μη συμμετοχής του Ελβετού στο Australian Open του 2021.

Για την προετοιμασία του Ρότζερ Φέντερερ, μίλησε ο προπονητής του Ιβάν Λιούμπισιτς χωρίς να μπορεί να γνωρίζει από τώρα αν ο Ελβετός τενίστας προλάβει να είναι έτοιμος για το ξεκίνημα της νέας σεζόν στο Australian Open.

Ο 39χρονος μαέστρος, προσπαθεί να επιστρέψει μετά το διπλό χειρουργείο στο δεξί του γόνατο που του επέτρεψε να αγωνιστεί μόνο στο Australian Open της φετινής σεζόν, χάνοντας από τον Τζόκοβιτς στα ημιτελικά.

Πριν λίγες ημέρες, κατά τη διάρκεια βράβευσής του ως ο κορυφαίος Ελβετός αθλητής των τελευταίων 70 ετών, ο Φέντερερ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην παίξει στην Αυστραλία αφού η αποκατάσταση του τραυματισμού του είναι πιο αργή από το αναμενόμενο.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Φέντερερ θα μεταβεί στο Ντουμπάι στα μέσα Δεκεμβρίου για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του και από κει και πέρα θα αποφασιστεί αν είναι σε θέση να ριχτεί στη μάχη, από το ξεκίνημα της νέας σεζόν ή θα περιμένουν τα επόμενα τουρνουά.

"Ο πρώτος στόχος, προφανώς, είναι να προετοιμαστούμε για τα πρώτα τουρνουά του 2021. Μετά θα δούμε. Θα έλεγα ότι το Wimbledon είναι ο προφανής μεγάλος στόχος για τον Ρότζερ. Θα συζητήσουμε για το προγραμματισμό όταν θα έχουμε περισσότερα δεδομένα στα χέρια μας. Είναι δύσκολο να ξέρουμε από τώρα. Από τις 14 Δεκεμβρίου θα είμαστε στο Ντουμπάι για προπονήσεις. Δεν ξέρουμε τι θα ακολουθήσει" είπε ο Λιούμπισιτς.

Οι δηλώσεις του Κροάτη έγιναν πριν την επισημοποίηση του Australian Open 2021 στις 08 Φεβρουαρίου.

Με αυτό το δεδομένο, ο Φέντερερ έχει μπροστά του ένα μήνα προετοιμασίας στο Ντουμπάι και σε περίπτωση που νιώσει καλά, θα πάει στα μέσα του Ιανουαρίου στη Μελβούρνη για την αναγκαστική 14μερη καραντίνα, πριν την έναρξη του πρώτου Grand Slam της σεζόν.

Όπως και να έχει, θα συμπληρωθεί πάνω από ένας χρόνος χωρίς παιχνίδια για τον Φέντερερ, όμως ο Λιούμπισιτς δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα γι' αυτό.

"Ακόμα κι αν έχει πολύ καιρό να παίξει, η ικανότητα του Ρότζερ να βρίσκει γρήγορα ρυθμό, είναι εκπληκτική. Μπορεί να φαίνεται φυσιολογικό, αλλά είναι κάτι που έρχεται μετά από χιλιάδες ώρες προπόνησης. Ο κόσμος νομίζει ότι γίνεται χωρίς προσπάθεια αλλά δεν είναι σωστό αυτό".

Πηγή: Tennis24

TAGS AUSTRALIAN OPEN ΡΟΤΖΕΡ ΦΕΝΤΕΡΕΡ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ