ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Τσιτσιπάς: Επίθεση από τον CEO αθλητικής εταιρείας και η στήριξη της κοινότητας του τένις

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς 2023 ANTONIO CALANNI/AP IMAGES

Ο CEO γνωστής αθλητικής εταιρείας, Τιερί Γκιμπέρτ, επιτέθηκε με ποστ στον Στέφανο Τσιτσιπά χαρακτηρίζοντας άδικη τη συμπεριφορά του να εγκαταλείψει τον αγώνα με τον Ρούνε.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μόλις στο τρίτο game της αναμέτρησης με τον Χόλγκερ Ρούνε αναγκάστηκε να εγκαταλείψει με τους θεατές να αποδοκιμάζουν.

Αυτός ήταν κι ο λόγος που ο CEO της γνωστής αθλητικής εταιρείας Lacoste, Τιερί Γκιμπέρτ, εξαπέλυσε επίθεση μέσω ποστ στον Έλληνα τενίστα, χαρακτηρίζοντας άδικη τη συμπεριφορά του.

"Μπράβο στον Σίνερ για τη νίκη του (στην αναμέτρηση με τον Ρούνε). Παρά την unfair συμπεριφορά του Τσιτσιπά, έδειξε σε όλους για ποιο λόγο είναι ένας μελλοντικός πρωταθλητής κι ένας αυθεντικός τύπος", έγραψε ο CEΟ της Lacoste, εταιρεία που έχει συνεργασία και τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ωστόσο, η κοινότητα του τένις έσπευσε να υπερασπιστεί τον Τσιτσιπά, με τον Χούρκατς να στηρίζει στη συνέντευξη Τύπου τον Έλληνα τενίστα, όταν ρωτήθηκε για την κίνησή του:

"Απ' ότι άκουσα, οι γιατροί τού είπαν ότι θα ήταν εντάξει να έπαιζε. Πίστευε ότι θα ήταν σε θέση να παίξει αυτόν τον αγώνα, οπότε μπήκε και προσπάθησε να τον κερδίσει, αλλά κάτι συνέβη στην αρχή και δεν μπορούσε να συνεχίσει.

Είναι κρίμα και για τους δυο μας, γιατί σίγουρα αν το γνώριζε δεν θα ήθελε να παίξει τρία games. Και εγώ προφανώς θα ήθελα να παίξω έναν ακόμα αγώνα".

Την ίδια στιγμή ο Άντι Μάρεϊ σε δικό του tweet, ανέφερε: "Περίεργο ποστάρισμα από CEO αθλητικής εταιρείας. Το να τραυματίζεσαι είναι μέρος του αθλήματος και όχι ανήθικη συμπεριφορά".

Από τη μεριά του θυμίζουμε πως ο Νο6 απολογήθηκε στο κοινό, αλλά και στον Χούρκατς, λέγοντας αφότου εγκατέλειψε τον αγώνα του: ίμαι πραγματικά λυπημένος που δεν μπόρεσα να ολοκληρώσω τον αγώνα. Είναι επίσης κρίμα να μην δίνεις τη θέση αυτή σε κάποιον άλλον, για να προσπαθήσει τουλάχιστον να κάνει κάτι μ' αυτό".

TAGS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP FINALS ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ