ΤΕΝΙΣ

Διετής αποκλεισμός στη Μαρία Σαραπόβα

Διετής αποκλεισμός στη Μαρία Σαραπόβα

Με αποκλεισμό δύο ετών από όλες τις διοργανώσεις τιμώρησε η Διεθνής Ομοσπονδία Τένις (ITF) τη Μαρία Σαραπόβα, που είχε βρεθεί θετική στην ουσία meldonium.

Απούσα από τα κορτ για τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι η Μαρία Σαραπόβα, η οποία δεν απέφυγε την τιμωρία από τη Διεθνή Ομοσπονδία Τένις (ITF) για την υπόθεση ντόπινγκ, που συγκλόνισε τον κόσμο του τένις τους προηγούμενους μήνες.

Η Ρωσίδα τενίστρια είχε κάνει χρήση της ουσίας meldonium εν αγνοία της, γεγονός που απέφερε την τιμωρία της, αλλά τουλάχιστον γλίτωσε τον τετραετή αποκλεισμό, κάτι που θα συνέβαινε αν γνώριζε για την ουσία.

Μάλιστα, η Σαραπόβα δήλωσε σχετικά με την απόφαση: " Σήμερα, με την απόφαση του διετούς αποκλεισμού, η ITF κατέληξε ομόφωνα ότι αυτό που έκανα δεν έγινε σκόπιμα. Δεν μπορώ όμως να δεχθώ μία άδικη απόφαση διετούς αποκλεισμού. Το δικαστήριο, τα μέλη του οποίου επελέγησαν από την ITF, συμφώνησαν πως δεν έκανα τίποτα από πρόθεση, αλλά προσπαθούν να με κρατήσουν μακριά από το τένις για δύο χρόνια".

Η τιμωρία της Σαραπόβα θεωρείται πως ξεκίνησε από το Αυστραλιανό Όπεν του 2016 κι επομένως θα ολοκληρωθεί στο Αυστραλιανό Όπεν του 2018, όταν θα είναι 31 ετών. Φυσικά και η Ρωσίδα θα ασκήσει έφεση για την απόφαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ