DAVIS CUP

Davis Cup: Οι Ρώσοι άφησαν εκτός τους Ισπανούς, αρχίζουν οι προημιτελικοί

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ στο Laver Cup
Ο Αντρέι Ρούμπλεφ στο Laver Cup © 2021 ELISE AMENDOLA / AP IMAGES

Η Ρωσία, όπως ήταν αναμενόμενο, άφησαν εκτός συνέχειας Davis Cup την Ισπανία και πλέον αρχίζουν τα σπουδαία στη διοργάνωση.

Με τις απουσίες των Ράφαελ Ναδάλ, Κάρλος Αλκαράθ και Μπαουτίστα Αγκουτ να είναι κάτι παραπάνω από σημαντικές, η κάτοχος του Davis Cup 2020 Ισπανία, αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης που φιλοξενείται στη Μαδρίτη.

Η Ρωσία του Ντανίλ Μεντβέντεφ, κατάφερε να φτάσει στη νίκη με 2-1 επί της οικοδέσποινας και προκρίθηκε στα προημιτελικά του θεσμού.

Στο πρώτο παιχνίδι του tie, ο 40χρονος Φελισιάνο Λόπεζ ξεσήκωσε τους συμπατριώτες του αφού ολοκλήρωσε μια σπουδαία νίκη με 2-6, 6-3, 6-4 επί του Αντρέι Ρούμπλεφ, βάζοντας μπροστά τους Ισπανούς.

“Αυτό είναι πέρα από τις προσδοκίες μου. Είναι απίστευτο για εμένα να εκπροσωπώ τη χώρα μου στα 40 μου χρόνια. Δεν περίμενα να παίξω μονά αλλά είχαμε κάποια θέματα” είπε ο Λόπεζ αμέσως μετά.

Μετά από αμφίρροπη μονομαχία στο διπλό, οι Αντρέι Ρούμπλεφ και Ασλάν Καράτσεφ κατάφεραν να ολοκληρώσουν μια σπουδαία ανατροπή με 4-6, 6-2, 6-4 επί των Γκρανογιέρς/Λοπεζ και έστειλαν τη Ρωσία στη φάση των “8”

Εκεί, την Πέμπτη 02 Δεκεμβρίου η Ρωσία θα αντιμετωπίσει τη Σουηδία.

Από τη Δευτέρα ξεκινάνε η προημιτελικοί με το παιχνίδι Ιταλία-Κροατία και κάθε μέρα θα διεξάγεται ένα tie.

ΠΗΓΗ: TENNIS24

TAGS DAVIS CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ