DAVIS CUP

Davis Cup: Εκτός τελικού η Σερβία του Τζόκοβιτς

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο © 2021 SETH WENIG / AP IMAGES

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε το καθήκον του όμως η Σερβία δεν κατάφερε να θέσει νοκ-άουτ την Κροατία, ηττήθηκε με 2-1 και έμεινε εκτός συνέχειας από τα Davis Cup Finals!

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έκανε -ξανά- το καθήκον του, κέρδισε το ένα tie του μονού, όμως η Σερβία δεν κατάφερε να θέσει νοκ-άουτ την Κροατία, ηττήθηκε με 2-1 και έμεινε εκτός συνέχειας από τα Davis Cup Finals!

Μπορεί να είχε στις τάξεις της τον κορυφαίο τενίστα του κόσμου, όμως η αποστολή της Σερβίας αποδείχθηκε πολύ... λίγη για να δικαιώσει τις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί.

Ο Ντούσαν Λάγιοβιτς ηττήθηκε στο πρώτο tie μονού, από τον Νο279 τενίστα του κόσμου, Μπόρνα Γκότζο και έριξε, με το καλημέρα, την καρδάρα με το γάλα. Από εκεί και έπειτα, οι Σέρβοι χρειαζόντουσαν... θαύμα για να προκριθούν στον τελικό του Davis Cup. Και δεν το βρήκαν.

Ο Γκότζο επικράτησε με 4-6, 6-3, 6-2, του Νο33 τενίστα στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, πέτυχε ακόμη μια σπουδαία νίκη, μετά από αυτήν που είχε πανηγυρίσει στα προημιτελικά της διοργάνωσης, επί του Λορέντσο Σονέγκο (Νο27) και έδωσε τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης στην Κροατία.

Αυτό, γιατί ακόμη και με νίκη του Τζόκοβιτς επί του Τσίλιτς αργότερα, όπως κι έγινε, οι Κροάτες θα συνέχιζαν να έχουν το πάνω χέρι στην υπόθεση πρόκριση, εξαιτίας του παντοδύναμου διδύμου που έχουν στο διπλό (Πάβιτς/Μέκτιτς).

Ο Νόλε, πράγματι, ισοφάρισε σε 1-1 για τη Σερβία, κερδίζοντας με 6-4, 6-2 τον Μάριν Τσίλιτς (Νο30), μετά από μια ώρα και 41 λεπτά αγώνα. Αλλά ως εκεί.

Το κορυφαίο δίδυμο του κόσμου στα διπλά, Νίκoλα Μέκτιτς και Μάτε Πάβιτς, ανέλαβε δράση και "καθάρισε" για τους Κροάτες, στο καθοριστικό tie της ημιτελικής σειράς.

Μετά από μόλις 73 λεπτά, κέρδισαν τους Νόβακ Τζόκοβιτς και Φίλιπ Κραΐνοβιτς με 7-5, 6-1 και έδωσαν το πρώτο εισιτήριο για τον τελικό του Davis Cup, στη χώρα τους.

Πλέον, η Κροατία περιμένει τον δεύτερο ημιτελικό, ανάμεσα στη Ρωσία και τη Γερμανία (Σάββατο στις 17:00GR), για να μάθει, ποια ομάδα θα αντιμετωπίσει στον μεγάλο τελικό της Μαδρίτης, την Κυριακή.

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS DAVIS CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ