AUSTRALIAN OPEN

Australian Open: Τα ζευγάρια των "16" και όσα πρέπει να γνωρίζετε για το ταμπλό των γυναικών

Η Ίγκα Σφιόντεκ μετά τη νίκη της επί της Μπούκσα
Η Ίγκα Σφιόντεκ μετά τη νίκη της επί της Μπούκσα AP PHOTO/DITA ALANGKARA

Στην τελική του ευθεία μπαίνει το Australian Open και το SPORT24 σας παρουσιάζει τα δεδομένα που υπάρχουν στο ταμπλό των γυναικών και όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη συνέχεια.

Από το πρωί της Κυριακής (22/01) μπαίνουμε στην τελική ευθεία του Australian Open. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για το τι περιμένουμε να δούμε στο ταμπλό των γυναικών.

Από τις 16 αθλήτριες που συνεχίζουμε οι έξι βρίσκονται στις πρώτη δεκάδα της Παγκόσμιας κατάταξης, ενώ άλλες τέσσερις έπεσαν θύμα εκπλήξεων (ανάμεσα τους και η Σάκκαρη).

Έτσι όπως είναι τα ζευγάρια στο πάνω μέρος του ταμπλό αναμένουμε να δούμε μεγάλα ζευγάρια στα προημιτελικά με τη διασταύρωση των Σβιόντεκ με την Γκοφ και της Πεγκούλα με την Αζαρένκα να είναι εξαιρετικά πιθανή.

Στο κάτω μέρος τα πράγματα είναι λίγο παραπάνω ξεκάθαρα με τις Γκαρσιά και Σαμπαλένκα να αναμένεται να φτάσουν ως τα ημιτελικά.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το πρόγραμμα της φάσης των "16"

Κυριακή 22/01

  • Σβιόντεκ - Ριμπάκινα
  • Οσταπένκο - Γκοφ
  • Πεγκούλα - Κρεϊτσίκοβα
  • Αζαρένκα - Ζου

Δευτέρα 23/01

  • Πλίσκοβα - Ζανγκ
  • Λινέτε - Γκαρσιά
  • Σαμπαλένκα - Μπέντσιτς
  • Βέκιτς - Φρουχβίρτοβα

Το ρεκόρ χρηματικού επάθλου και οι βαθμοί

Πέρα από το μεγάλο τρόπαιο όλοι οι αθλητές και οι αθλήτριες που συνεχίζουν στη μάχη του Australian Open διεκδικούν τα χρηματικά έπαθλα που προσφέρουν οι διοργανωτές και φυσικά τους βαθμούς.

Ας ξεκινήσουμε με τα χρηματικά έπαθλα. Συνολικά οι διοργανωτές μοιράσουν περίπου 49 εκατομμύρια ευρώ στους αθλητές που θα αγωνιστούν στο πρώτο Grand Slam της χρονιάς.

Αυτό είναι και το μεγαλύτερο ποσό που έχουν δώσει ποτέ με την αύξηση σε σχέση με πέρσι να είναι λίγο πάνω από το 3%. Φυσικά, τα περισσότερα χρήματα θα πάρουν οι δύο νικητές στο μονό των ανδρών και των γυναικών βάζοντας στον λογαριασμό τους περίπου 1,8 εκατομμύρια ευρώ.

Φυσικά, στο πίσω μέρος του μυαλού όσων αγωνιστούν θα βρίσκονται και οι βαθμοί που μπορούν να πάρουν. Στις γυναίκες το Νο1 δεν απειλείται αφού η διαφορά της Σβιόντεκ από τις υπόλοιπες είναι μεγάλη.

Ωστόσο, αναμένεται να έχουμε μεγάλες ανακατατάξεις στο Top10. Υπενθυμίζουμε ότι η νικήτρια θα πάρει 2.000 βαθμούς.

Tο πρόγραμμα του Australian Open

Με την ολοκλήρωση της πρώτης εβδομάδας αγώνων έχουμε πλέον και μια ξεκάθαρη εικόνα για τη συνέχεια. Όπως θα δείτε στον πίνακα που υπάρχει στο τέλος του κειμένου την Κυριακή και τη Δευτέρα θα έχουμε τη φάση των "16".

Στη συνέχεια Τρίτη και Τετάρτη θα είναι οι προημιτελικοί, την Πέμπτη οι δύο ημιτελικοί και το πρωί του Σαββάτου (28/01) ο μεγάλος τελικός.

Στην ειδική ενότητα του SPORT24 θα μπορείτε να δείτε όλο το τηλεοπτικό πρόγραμμα κάθε ημέρας με τις μεταδόσεις του Eurosport, ενώ όλες οι αναμετρήσεις θα καλυφθούν ζωντανά από το Matchcenter.

TAGS AUSTRALIAN OPEN WTA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ