AUSTRALIAN OPEN

Australian Open: Στον τελικό ο Ναδάλ, υπέταξε με 3-1 τον Μπερετίνι

Ο Ραφαέλ Ναδάλ πανηγυρίζει την πρόκρισή του επί του Ματέο Μπερετίνι στον τελικό του Australian Open
Ο Ραφαέλ Ναδάλ πανηγυρίζει την πρόκρισή του επί του Ματέο Μπερετίνι στον τελικό του Australian Open @ 2022 TERTIUS PICKARD / ASSOCIATED PRESS

Ο Ραφαέλ Ναδάλ επικράτησε με 3-1 σετ (6-3, 6-2, 3-6, 6-3) του Ματέο Μπερετίνι και προκρίθηκε στον τελικό του Australian Open, όπου περιμένει τον νικητή του αγώνα του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Το όνειρο της κατάκτησης του 21ου Grand Slam της καριέρας του (και δεύτερο Αυσταλιανό μετά το μακρινό 2009) μένει ζωντανό για τον Ραφαέλ Ναδάλ (Νο5 στον κόσμο). Ο Ισπανός επικράτησε με 3-1 σετ (6-3, 6-2, 3-6, 6-3) του Ματέο Μπερετίνι (Νο7 στον κόσμο) στον πρώτο ημιτελικό του Australian Open και προκρίθηκε στον τελικό, όπου περιμένει τον νικητή του ζευγαριού του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Ντανίλ Μεντβέτεφ (10:30, Eurosport 1 και LIVE στο SPORT24) .

Ο Ισπανός ήταν καταιγιστικός στα δύο πρώτα σετ, έχασε λίγο τον ρυθμό του στο τρίτο σετ και έδειξε την κλάση του στο τέταρτο σετ, παίρνοντας μία πανάξια πρόκριση. Θα βρεθεί έτσι για 6η φορά στην καριέρα του στον τελικό του Australian Open, όπου έχει ρεκόρ 1-4.

Ο Ναδάλ ξεκίνησε δυναμικά το παιχνίδι και κάνοντας break μόλις στο δεύτερο game στο σερβίς του Μπερετίνι πήρε προβάδισμα, ξεφεύγοντας με 3-0. Αυτό το ξεκίνημα έμελλε να είναι και καθοριστικό για το πρώτο σετ, με τον Ισπανό να μην χρειάζεται να κυνηγήσει περισσότερο στο σερβίς τον Ιταλό και να το κατακτά με 6-3, κάνοντας το 1-0.

Στο δεύτερο σετ ο Ναδάλ ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακός στο ξεκίνημά του και κάνοντας δύο σερί "break" ξέφυγε με 4-0, δείχνοντας να έχει τον απόλυτο έλεγχο.

Αποδείχθηκε μάλιστα πως αυτό ίσχυε στον απόλυτο βαθμό, με τον Ιταλό να μην καταφέρνει να ανατρέψει τα δεδομένα και τον Ναδάλ να κατακτά το δεύτερο σετ με 6-2 και να κάνει το 2-0.

Στο τρίτο σετ είχαμε την αντεπίθεση του Μπερετίνι. Οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους στα πρώτα 7 game, με τον Ιταλό να έχει προβάδισμα με 4-3. Ήταν όμως στο 8ο game που αποφάσισε να "χτυπήσει" και παίζοντας επιθετικά το κατέκτησε, κάνοντας το 5-3. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν να κρατήσει το σερβίς του στο επόμενο game και αυτό ακριβώς έκανε, δεν έχασε ούτε έναν πόντο και κατέκτησε το τρίτο σετ με 6-3, μειώνοντας σε 2-1 σετ.

Στο τέταρτο σετ οι δύο τενιστες κράτησαν αμφότεροι το σερβίς τους μέχρι και το 7ο game, όπως και στο προηγούμενο σετ. Η διαφορά αυτή τη φορά ήταν ότι στο 8ο game ήταν ο Ναδάλ αυτός που έκανε το "break" έπειτα από μεγάλη μάχη, ξεφεύγοντας με 5-3. Έχοντας έτσι πλέον την ψυχολογία με το μέρος του, πήρε και το 9ο Game και έφτασε στην νίκη με 3-1 σετ.

TAGS AUSTRALIAN OPEN ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ