AUSTRALIAN OPEN

Australian Open: Στα προημιτελικά ο Μονφίς μετά από έξι χρόνια

Ο Γκαέλ Μονφίς πανηγυρίζει την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Australian Open
Ο Γκαέλ Μονφίς πανηγυρίζει την πρόκρισή του στα προημιτελικά του Australian Open © 2022 ANDY BROWNBILL / AP IMAGES

Έπειτα από έξι χρόνια ο Γκαέλ Μονφίς θα αγωνιστεί ξανά στα προημιτελικά του Australian Open, αφού επικράτησε του Μιομίρ Κετσμάνοβιτς με 7-5, 7-6(4), 6-3 μετά από 2,5 ώρες.

Ο Γκαέλ Μονφίς επέστρεψε στα προημιτελικά του Australian Open μετά από 6 χρόνια και την επικράτησή του κόντρα στον εξαιρετικό και ανταγωνιστικό Μιομίρ Κετσμάνοβιτς με 7-5, 7-6(4), 6-3 έπειτα από 2,5 ώρες.

Ο 35χρονος Γάλλος, που συνεχίζει στο τουρνουά χωρίς να έχει χάσει ακόμα set, βρήκε 17 άσους (4 διπλά λάθη), ήταν εξαιρετικός στο 1ο service κερδίζοντας το 81% των πόντων (48/59), σημείωσε 54 winners και υπέπεσε σε 48 αβίαστα λάθη κι αν δεν ήταν αυτό το 4/11 break-points μπορεί να τελειώνει και πιο γρήγορα το παιχνίδι.

Από την πλευρά του ο Σέρβος προσπάθησε να μείνει στο παιχνίδι όσο μπορούσε, έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 2ο set όπου προηγήθηκε με break 4-2, με τον Μονφίς να παίρνει πίσω στο χαμένο του service (4-4), ήταν μπροστά και στο tie-break (4/2) έχοντας σβήσει νωρίτερα 2 set-points, ωστόσο ο Γάλλος με 5 σερί πόντους έκλεισε το set με 7/4 κάνοντας το 2-0.

Στο 3ο set o 35χρονος Γάλλος έφτασε σε ένα μεγάλο hold σβήνοντας 2 break-points του Κετσμάνοβιτς (1/6 break-points) και στη συνέχεια μετέτρεψε στο 2-3 σε 6-3 σπάζοντας δύο φορές το service του Σέρβου κλείνοντας την αναμέτρηση με μια εντυπωσιακή- backhand winner-επιστροφή.

Ο Γκαέλ Μονφίς στη συνέχεια θα αντιμετωπίσει εν εκ των Πάμπλο Καρένιο Μπούστα και Ματέο Μπερετίνι οι οποίοι θα κλείσουν το σημερινό πρόγραμμα στην Margaret Court Arena.

Πηγή: tennis24

TAGS AUSTRALIAN OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ