AUSTRALIAN OPEN

Australian Open: Πιθανό rematch Ναδάλ - Μεντβέντεφ στα προημιτελικά

Ο Ναδάλ με τον Μεντβέντεφ
Ο Ναδάλ με τον Μεντβέντεφ © 2022 EDUARDO VERDUGO / AP IMAGES

Από την κλήρωση του Australian Open προκύπτει ότι είναι πολύ πιθανό να αναβιώσουμε τον περσινό τελικό ανάμεσα σε Ναδάλ και Μεντβέντεφ, πιο νωρίς από το αναμενόμενο.

Σύμφωνα με την κλήρωση του Australian Open που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης (12/1), δεν αποκλείεται να αναβιώσουμε τον περσινό τελικό της διοργάνωσης, πιο νωρίς από το αναμενόμενο...

Ο υπερασπιστής του τίτλου και Νο1 του ταμπλό, Ράφαελ Ναδάλ και ο περσινός φιναλίστ Ντανίλ Μεντβέντεφ, κληρώθηκαν στο ίδιο quarter του ταμπλό και είναι πιθανόν να διασταυρώσουν τις ρακέτες τους στα προημιτελικά του σπουδαίου τουρνουά.

Πέρυσι, ο 36χρονος Ισπανός ολοκλήρωσε μια από τις σπουδαιότερες ανατροπές στην ιστορία των Grand Slams, επιστρέφοντας από το 0-2 στα σετ κόντρα στον Μεντβέντεφ, κατακτώντας τον δεύτερο τίτλο του στη Μελβούρνη και 21ο Grand Slam της λαμπρής καριέρας του.

Η φετινή χρονιά δεν έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο για τον αριστερόχειρα άσο από τη Μαγιόρκα ο οποίος έχει γνωρίσει δύο σερί ήττες από Γκοφάν και Ντε Μινόρ, στο United Cup.

Ο Ναδάλ θα έχει δύσκολο έργο και στην πρεμιέρα του στην Αυστραλία καθώς στον 1ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον ανερχόμενο Βρετανό και επίσης αριστερόχειρα, Τζακ Ντρέιπερ ο οποίος την Πέμπτη εξασφάλισε την πρόκρισή του στο Adelaide International 2 με straight sets νίκη επί του Κάρεν Χατσάνοφ.

Εφόσον ο Ράφα ξεπεράσει το εμπόδιο του 21χρονου Ντρέιπερ (Νο40), στο 2ο γύρο περιμένει έναν Αμερικανό εκ των Νακασίμα-ΜακΝτόναλντ ενώ στον 3ο γύρο είναι πιθανόν να συναντήσει τον 31-Γιοσιχίτο Νισιόκα.

Στους "16" ο Ναδάλ διασταυρώνεται με τον τενίστα που τον απέκλεισε πέρσι στον ίδιο γύρο του US Open, τον Φράνσις Τιαφό πριν το πιθανό ραντεβού με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Όσον αφορά το μονοπάτι του Μεντβέντεφ, το Νο7 του ταμπλό θα ξεκινήσει κόντρα στον Μάρκος Γκιρόν, θα συνεχίσει πιθανότατα απέναντι στον Q-Τζον Μίλμαν ενώ στον 3ο γύρο τον περιμένει ο 29-Σεμπάστιαν Κόρντα, πριν την πιθανή αναμέτρηση με τον 10-Χούμπερτ Χουρκάτς στους "16".

Ναδάλ και Μεντβέντεφ έχουν συναντηθεί συνολικά έξι φορές, με τον Ισπανό να έχει ξεκάθαρο προβάδισμα στην προϊστορία τους με 5-1 νίκες.

Πηγή: Tennis24

TAGS AUSTRALIAN OPEN ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ