AUSTRALIAN OPEN

Australian Open: Ο Ναδάλ κυνηγά το 21ο και ο Μεντβέντεφ την καθιέρωση

Ο Ραφαέλ Ναδάλ με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ
Ο Ραφαέλ Ναδάλ με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ 2019 KIRSTY WIGGLESWORTH / AP PHOTO

Το πρωί της Κυριακής (30/01) ο Ραφαέλ Ναδάλ και ο Ντανίλ Μεντβέντεφ θα διεκδικήσουν το Australian Open σε μια μάχη δύο διαφορετικών κόσμων.

Γνωστό έγινε το ζευγάρι του μεγάλου τελικού στο Australian Open την ερχόμενη Κυριακή (30/01) και στο οποίο δυστυχώς δεν θα βρίσκεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Ραφαέλ Ναδάλ θα αντιμετωπίσει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ σε μία επανάληψη του τελικού του US Open του 2019. Ένας τελικός με εντελώς διαφορετικά κίνητρα για τους δύο τενίστες, αλλά τον ίδιο προορισμό. Την κατάκτηση του πρώτου Grand Slam της χρονιάς.

Η μάχη δυο κόσμων

Θα μπορούσε να υποστηρίξει κάποιος ότι την Κυριακή θα δούμε τη μάχη δύο κόσμων. Από την μία ένας από τους θρύλους του αθλήματος και με το φλογερό ταπεραμέντο του και από την άλλη ο ψυχρός Ρώσος.

Μπορεί ο Μεντβέντεφ να έχει τις εκρήξεις του με θύματα από τους διαιτητές μέχρι τους χειριστές των διαφημίσεων, ωστόσο την ώρα του αγώνα παραμένει ψυχρός και δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί τον παρομοιάζουν με ρομπότ.

Από την πρόωρη απόσυρση στο δρόμο για το 21ο

Αρχίζουμε από τον Ράφα Ναδάλ. Βαδίζοντας στο 36ο έτος της ηλικίας του ο θρυλικός Ισπανός έχει αντιμετωπίσει πολλούς τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια που επιβάρυναν ακόμα περισσότερο το ήδη καταπονημένο σώμα του.

Μάλιστα, λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος τον χτύπησε και ο κορονοϊός με τον ίδιο να παραδέχεται ότι πέρασε δύσκολα. Ο Ράφα σκέφτηκε και το ενδεχόμενο να αποσυρθεί πριν το Australian Open αφού δεν ήξερε εάν θα μπορεί να συνεχίσει.

Αυτά που κάνει όμως μέσα στα κορτ δείχνουν ότι μπορεί ακόμα να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο και την Κυριακή θα διεκδικήσει τον 21ο τίτλο του σε Grand Slam (ξεπερνώντας Φέντερερ και Τζόκοβιτς) και τον 2ο στην Αυστραλία.

Ψάχνει την καθιέρωση ο Μεντβέντεφ

Απέναντί του θα βρει ίσως τον κορυφαίο τενίστα (μαζί με τον Ζβέρεφ) τον τελευταίο χρόνο. Ο Ρώσος θέλει να αποδείξει ότι πως εκείνος είναι ικανός να διαδεχθεί τους Big3 που βρίσκονται προς το τέλος της καριέρας τους.

Δεδομένα το κοινό δεν του τρέφει ιδιαίτερη συμπάθεια, όχι μόνο στην Αυστραλία, αλλά γενικά. Ωστόσο, αυτό ελάχιστα τον απασχολεί αφού δείχνει να απολαμβάνει το να αγωνίζεται υπό αυτές τις συνθήκες.

Δίχως αμφιβολία είναι εκ των κορυφαίων αμυντικών όλων των εποχών, μόνο που απέναντί του θα βρει έναν εξίσου καλό αντίπαλο και εάν θέλει να πάρει τη νίκη θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση.

Έτσι έφτασαν στον τελικό

Στον πρώτο γύρο ο Ισπανός απέκλεισε τον Τζιρόν και στη συνέχεια τον Χάνφμαν δίχως να χάσει σετ. Στον τρίτο ξεπέρασε ελεγχόμενα το εμπόδιο του Χατσάνοφ με 3-1 και στον τέταρτο νίκησε τον Μαναρινό με 3-0.

Το πρώτο μεγάλο εμπόδιο για τον Ράφα ήταν στον προημιτελικό όπου τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Σαποβάλοφ, αλλά τελικά βρήκε τον τρόπο να επικρατήσει 3-2 σετ, ενώ στον ημιτελικό ξεπέρασε το εμπόδιο του Μπερετίνι με 3-1.

Ο δρόμος του Μεντβέντεφ μέχρι εδώ μόνο εύκολος δεν ήταν. Στον πρώτο γύρο απέκλεισε εύκολα τον Λάκσονεν (3-0) και στη συνέχεια ακολούθησε η μεγάλη μάχη του με τον Κύργιο στην οποία επικράτησε δύσκολα με 3-0. Στον τρίτο γύρο υπερκέρασε εύκολα το εμπόδιο του Φαν ντε Ζάντσουλπ με 3-0, ενώ στον τέταρτο γύρο έκαμψε δύσκολα το εμπόδιο του Κρέσι με 3-1.

Στα προημιτελικά βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο αφού ο Αλιασίμ προηγήθηκε 2-0, αλλά τελικά ο Ρώσος έκανε την ανατροπή και επικράτησε 3-2, ενώ στον ημιτελικό επιβλήθηκε 3-1 του Στέφανου Τσιτσιπά.

Η ιστορία δείχνει Ράφα

Μέχρι στιγμής οι δυο τους έχουν βρεθεί αντιμέτωποι μόλις τέσσερις φορές με τον Ναδάλ να μετρά τρεις νίκες έναντι μόλις μιας του Ρώσου.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι παρά την μικρή ιστορία στις αναμετρήσεις τους οι δύο από αυτές είναι σε τελικούς. Η πρώτη χρονικά στο Miami το 2019 και αργότερα τον ίδιο χρόνο στο US Open.

Νικητής και στις δύο αναμετρήσεις ήταν ο Ισπανός. Το ποιος θα είναι ο νικητής την Κυριακή (30/01) είναι δύσκολο να το προβλέψει κάποιος, ωστόσο δεδομένα όλοι περιμένουμε να δούμε ένα κλειστό και γεμάτο ματς.

TAGS AUSTRALIAN OPEN ATP ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ