AUSTRALIAN OPEN

Australian Open: Μεγάλη πτώση για Ναδάλ, η μάχη για το Νο1 στη Μελβούρνη

Ο Ραφαέλ Ναδάλ σε αγώνα του στο Roland Garros
Ο Ραφαέλ Ναδάλ σε αγώνα του στο Roland Garros AP PHOTO/MICHEL EULER

Το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, ηττήθηκε στα τρία σετ από τον Μακένζι ΜακΝτόναλντ αποχαιρετώντας πρόωρα τη Μελβούρνη και θα επιστρέψει στη Μαγιόρκα με έναν ακόμη τραυματισμό σε μεγάλη διοργάνωση.

Ο αποκλεισμός του Ράφαελ Ναδάλ, μόλις στο 2ο γύρο του Australian Open, θα στοιχίσει ακριβά στον Ισπανό βαθμολογικά.

Το Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, ηττήθηκε στα τρία σετ από τον Μακένζι ΜακΝτόναλντ αποχαιρετώντας πρόωρα τη Μελβούρνη και θα επιστρέψει στη Μαγιόρκα με έναν ακόμη τραυματισμό σε μεγάλη διοργάνωση.

Ο 36χρονος Ισπανός κατάφερε να πάρει μόλις 45 βαθμούς από τους 2000 που υπερασπιζόταν αυτές τις δύο εβδομάδες στην Αυστραλία, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στην 6η θέση του Live ATP Rakings.

Πλέον, ο Ναδάλ έχει 3,815 βαθμούς μόλις 190 περισσότερους από τον 7ο της κατάταξης, Φίλιξ Οζέρ Αλιασίμ ο οποίος αν καταφέρει να ισοφαρίσει την περσινή του πορεία στο τουρνουά (προημιτελικά), θα ξεπεράσει τον Ράφα στην 6η θέση της κατάταξης.

Και ο Τέιλορ Φριτς έχει τη δυνατότητα να ξεπεράσει τον Ναδάλ, καθώς υπολείπεται 405 βαθμούς του Ισπανού.

Από την υποχώρηση του Ναδάλ, έχουν ήδη ευνοηθεί οι Τζόκοβιτς και Ρούμπλεφ που καταλαμβάνουν πλέον την 3η και την 5η θέση στην Live ATP Rankings, με τον Στέφανο Τσιτσιπά να παραμένει στο Νο4.

Η είδηση της απουσίας του Ράφαελ Ναδάλ για τους επόμενους δύο μήνες, θέτει σε κίνδυνο την παρουσία του Ισπανού στο Top10 καθώς αν απουσιάσει από το Indian Wells Masters, θα χάσει άλλους 600 βαθμούς από την παρουσία του πέρυσι στον τελικό.

Μετά και τον αποκλεισμό του Κάσπερ Ρουντ στο 2ο γύρο, Τζόκοβιτς και Τσιτσιπάς έχουν την ευκαιρία να ανέβουν στο Νο1 του κόσμου μετά το τέλος του Australian Open, αρκεί να κατακτήσουν τον τίτλο.

Σε οποιοδήποτε διαφορετικό σενάριο, ο Κάρλος Αλκαράθ θα διατηρήσει το θρόνο του στο ATP Rankings μετά τις 30 Ιανουαρίου.

Πηγή: Tennis24.gr

TAGS AUSTRALIAN OPEN ATP ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ