AUSTRALIAN OPEN

Australian Open: Σοκαριστικός αποκλεισμός για τον Ναδάλ στα τρία σετ από τον ΜακΝτόναλντ

Ο Ραφαέλ Ναδάλ
Ο Ραφαέλ Ναδάλ 2022 AP PHOTO/ANDY BROWNBILL

Αποκλεισμός - σοκ για τον Ραφαέλ Ναδάλ στα τρία σετ (6-4, 6-4, 7-5) από τον Αμερικανό, Μακένζι ΜακΝτόναλντ (Νο63), με τον Ισπανό να χάνει για πρώτη φορά τόσο νωρίς στο Australian Open. Τραυματίστηκε στο τέλος του δεύτερου σετ και δάκρυσε η σύζυγός του.

Για μια ακόμη φορά στην καριέρα του, σε ένα ακόμη Grand Slam, ο Ράφαελ Ναδάλ (Νο1) αποχαιρετά το τουρνουά λαβωμένος. Ο κάτοχος του τίτλου στο Australian Open, αποκλείστηκε στα τρία σετ από το Νο63 του κόσμου, Μακένζι ΜακΝτόναλντ.

Ο 27χρονος Αμερικανός έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι στα δύο πρώτα σετ και κατάφερε να διατηρήσει τη ψυχραιμία του στις δύσκολες στιγμές του 3ου και κυρίως να διαχειριστεί την αδυναμία του αντιπάλου του να αγωνιστεί, φτάνοντας στην σπουδαιότερη νίκη της καριέρας του με 6-4, 6-4, 7-5 επί του Ισπανού θρύλου.

Ο Ναδάλ, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του 2ου σετ ψηλά στο αριστερό του πόδι και κάλεσε τον γιατρό του αγώνα ενώ ήταν πίσω στο σκορ με 6-4, 5-3. Ακολούθησε ιατρικό time out εκτός γηπέδου και μόλις επέστρεψε, ο ΜακΝτόναλντ έκλεισε και το 2ο σετ με 6-4.

Η εικόνα του 36χρονου από τη Μαγιόρκα στο 3ο σετ ήταν κάτι παραπάνω από ανησυχητική, όμως δεν θέλησε να εγκαταλείψει και έμεινε στο court, παλεύοντας για το θαύμα.

Τελικά, με τη συμπλήρωση 2 ωρών και 30 λεπτών αγώνα στη Rod Laver Arena, ο 27χρονος Αμερικανός ολοκλήρωσε τη σπουδαία νίκη του και πήρε το εισιτήριο για τον 3ο γύρο της διοργάνωσης, όπου περιμένει έναν εκ των Νισιόκα - Σβρίτσινα.

"Είμαι πολύ χαρούμενος για τα δύο πρώτα σετ. Έπαιξα πολύ καλά. Στο 3ο σετ ήταν δύσκολο να διαχειριστώ κι εγώ αυτά τα συναισθήματα. Ο Ράφα είναι απίστευτος πρωταθλητής.

Ανεξάρτητα με τον τραυματισμό του, ήταν μέσα στο 3ο σετ. Μπόρεσε να βρει ρυθμό στο σερβίς του. Τελικά κατάφερα να βρω τη λύση και είμαι χαρούμενος γι’αυτό", είπε ο ΜακΝτόναλντ στην on-court συνέντευξή του.

Την στιγμή του τραυματισμού του η ομάδα του αναστατώθηκε, με πρώτη τη σύζυγό του Μέρι, η οποία δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της για την άτυχη στιγμή του Ράφα.

Πηγή: tennis24

TAGS AUSTRALIAN OPEN ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ