AUSTRALIAN OPEN

Australian Open: Αποκλεισμός-σοκ για τον Ρουντ από τον Μπρούκσμπι στον δεύτερο γύρο

Ο Κάσπερ Ρουντ
Ο Κάσπερ Ρουντ © DITA ALANGKARA/AP IMAGES

Ο Κάσπερ Ρουντ έπεσε θύμα έκπληξης, καθώς ηττήθηκε από τον Τζένσον Μπρούκσμπι με 3-1 σετ και η πορεία του στο Australian Open ολοκληρώθηκε στον δεύτερο γύρο.

Μετά τον Ράφαελ Ναδάλ και το Νο2 του ταμπλό στη Μελβούρνη, Κάσπερ Ρουντ αποκλείστηκε πρόωρα από το Australian Open.

Ο 22χρονος Τζένσον Μπρούκσμπι που πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στο πρώτο Grand Slma της χρονιάς, μετά από σπουδαία εμφάνιση επικράτησε 6-3, 7-5, 6-7(4), 6-2 του Νορβηγού και προκρίθηκε στον 3ο γύρο της διοργάνωσης.

Ο Μπρούκσμπι, Νο39 της παγκόσμιας κατάταξης, δεν έχασε τη ψυχραιμία του όταν ο Ρουντ κατάφερε να επιστρέψει από το 2-5 games κάτω στο 3ο σετ και να σώσει 3 match points του Αμερικανού, μειώνοντας σε 2-1 σετ. Το μομέντουμ του Νορβηγού κράτησε για λίγο αφού ο Μπρούκσμπι μπήκε αποφασιστικά στο 4ο σετ και μετά από 3 ώρες και 55 λεπτά αγώνα στη Rod Laver Arena, ολοκλήρωσε τον θρίαμβό του.

Ο Κάσπερ είναι πολεμιστής, ήξερα ότι θα ήταν μια σπουδαία μάχη εκεί έξω. Ήμουν σίγουρος για το παιχνίδι μου και απλά ήθελα να το διασκεδάσω, βλέποντας τι θα γίνει. Είμαι πολύ υπερήφανος για τον τρόπο που αντιμετώπισα την κατάσταση στο 3ο σετ”, είπε μέσα από το court ο Τζένσον Μπρούκσμπι.

Στον 3ο γύρο του Australian Open, ο νεαρός από το Σακραμέντο θα αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη του Τόμι Πολ που κέρδισε 6-2, 2-6, 7-6, 6-7(4), 6-3, 6-4 τον Αλεχάντρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα.

Στον 3ο γύρο του Happy Slam προκρίθηκε και ο Αντρέι Ρούμπλεφ με νίκη στα 4 σετ επί του Εμίλ Ρουσουβουόρι. Ο 25χρονος Ρώσος, Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης, επιβλήθηκε 6-2, 6-4, 6-7(2), 6-3 του Φινλανδού και θα αντιμετωπίσει τον Ντάνιελ Έβανς στη φάση των “32”, μετά και τη νίκη του Βρετανού με 6-4, 6-4, 6-1 επί του Ζέρεμι Σαρντί.

Εκτός συνέχειας έμεινε ο ντεφορμέ Ντιέγκο Σβάρτσμαν που ηττήθηκε με 6-1, 6-4, 6-4 από τον Τζέι Τζέι Γουλφ ενώ το Αμερικανικό “λόμπι” πανηγύρισε άλλη μια νίκη την Πέμπτη όταν ο Μπεν Σέλτον κέρδισε 7-6(3), 7-6(3), 7-5 τον Χιλιανό, Νίκολα Γιάρι.

Πηγή: Tennis24

TAGS AUSTRALIAN OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ