AUSTRALIAN OPEN

Australian Open: Μεγάλη πρόκριση για την Γραμματικοπούλου, οριακός αποκλεισμός για την Παπαμιχαήλ

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου
Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου AP

Τρομερή εμφάνιση από την Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου (Νο222), η οποία νίκησε με 2-0 (7-5, 6-3) την Ελβίνα Καλίεβα (Νο.198) στα προκριματικά του Australian Open και προκρίθηκε στην επόμενη φάση. Μεγάλη μάχη, αλλά ήττα και αποκλεισμός για την Δέσποινα Παπαμιχαήλ (Νο215) από την Ραλούκα Σέρμπαν (Νο 179) με 2-0 (7-5, 6-2).

Η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου (Νο222) βρίσκεται στην επόμενη φάση των προκριματικών του Australian Open. Η Ελληνίδα τενίστρια πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση κόντρα στην Αμερικανίδα Ελβίνα Καλίεβα (Νο 198) και πήρε την νίκη με 2-0 (7-5, 6-2), μαζί με την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η Γραμματικοπούλου έδειξε χαρακτήρα στο πρώτο σετ, αφού δέχθηκε break μόλις στο πρώτο game και βρέθηκε πίσω με 0-2 και 1-3. Απάντησε άμεσα και ισοφάρισε σε 3-3, για να γίνει... χαμός στην συνέχεια με διαδοχικά break των δύο αθλητριών. Ήταν όμως η Γραμματικοπούλου που είχε τον τελευταίο λόγο στο πρώτο σετ και παίρνοντας τα τρία τελευταία game έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο σετ, οι δύο τενίστριες έφτασαν μέχρι το 3-3, με την Γραμματικοπούλου να παίρνει στην συνέχεια τα τρία επόμενα game (κάνοντας break στο κομβικό 8ο game) και μαζί την νίκη. Στην επόμενη φάση η Ελληνίδα αθλήτρια θα αντιμετωπίσει την Νταγιάνα Γιαμστρένκα (Νο96 στον κόσμο), έχοντας μία τεράστια πρόκληση μπροστά της.

Πάλεψε αλλά αποκλείστηκε η Παπαμιχαήλ

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ (Νο215) έδωσε ό,τι είχε κόντρα στην Κύπρια Ραλούκα Σέρμπαν (Νο 179), αλλά τελικά ηττήθηκε με 2-0 (7-5, 6-2).

Η Παπαμιχαήλ πάλεψε ιδιαίτερα στο πρώτο σετ, αφού επέστρεψε από το 4-2 και πέρασε μπροστά με 4-5 στα game. Η Σέρμπαν όμως κάπου εκεί έδειξε χαρακτήρα και πήρε τα τρία επόμενα game, κατακτώντας με 7-5 το πρώτο σετ.

Στο δεύτερο σετ η Σέρμπαν είχε πλέον την ψυχολογία με το μέρος της και κάνοντας δύο break ξέφυγε με 4-0. Η Παπαμιχαήλ μείωσε σε 4-2, ωστόσο δεν άντεξε στο τέλος, έχασε στο σετ με 6-2 και γνώρισε την ήττα.

TAGS AUSTRALIAN OPEN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ