ATP FINALS

ATP Finals: Πρεμιέρα με δύο μοναδικά ματς

O Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει πόντο στον τελικό του ATP Finals στο Λονδίνο το 2019, με αντίπαλο τον Ντόμινικ Τιμ.
O Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει πόντο στον τελικό του ATP Finals στο Λονδίνο το 2019, με αντίπαλο τον Ντόμινικ Τιμ. AP PHOTOS

Έφτασε η ώρα που όλοι οι φίλοι του τένις περίμεναν καθώς σήμερα ξεκινάει το 50ό ATP Finals με τη συμμετοχή των "8" κορυφαίων της φετινής χρονιάς.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει την 1η αγωνιστικού του ομίλου London 2020, όπου συμμετέχει και ο δικός μας, Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος θα ξεκινήσει την πολύ δύσκολη προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου του στο Λονδίνο.

Ο 23χρονος Έλληνας, θα αντιμετωπίσει στο πρώτο ματς της ημέρας (16:00GR), τον τενίστα που κέρδισε πέρυσι στον τελικό της διοργάνωσης και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο, τον Ντόμινικ Τιμ.

Οι δύο άνδρες, αντιμετώπισαν πρόβλημα τραυματισμού τις προηγούμενες εβδομάδες και σίγουρα δεν πηγαίνουν με τις καλύτερες προϋποθέσεις στο Λονδίνο, ωστόσο το πρώτο ματς είναι σημαντικό και αναμένεται να τα δώσουν "όλα για όλα' για τη νίκη.

“Ξέρω πολλά χρόνια τον Ντόμινικ. Είμαστε καλοί φίλοι, μέσα και έξω από το court. Έχει συνεισφέρει στην επιτυχία μου και με εμπνέει με διάφορους τρόπους" δήλωσε ο Στέφανος στην επίσημη συνέντευξυ Τύπου.

Τσιτσιπάς και Τιμ θα συναντηθούν για 8η φορά, με τον Αυστριακό να προηγείται 4-3 στις νίκες και τον Στέφανο να έχει κερδίσει το πιο πρόσφατο ραντεβού τους που ήταν πέρυσι στον τελικό της Ο2 Arena.

Στο βραδινό πρόγραμμα (22:00GR), ο Ράφαελ Ναδάλ που ψάχνει πολλά χρόνια τον πρώτο του τίτλο στη διοργάνωση, θα αντιμετωπίσει τον πρωτάρη Αντρέι Ρούμπλεφ που, όμως, είναι από τους πιο φορμαρισμένους τενίστες στο tour.

Ο Ρώσος μετράει 11 νίκες και δύο σερί τίτλους στα ATP 500 τουρνουά της Βιέννης και της Αγίας Πετρούπολης, με μοναδική ήττα αυτή από τον Σταν Βαβρίνκα στο 3ο γύρο του Paris Masters, την περασμένη εβδομάδα.

Βρισκόμενος στο career high Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης, ο 23χρονος Μοσχοβίτης δεν έχει σχέση με τον τενίστα που αντιμετώπισε ο Ναδάλ το 2017 στο US Open, στην πρώτη και μοναδική τους συνάντηση στο tour.

”Φυσικά και νιώθω άγχος. Είναι η πρώτη μου φορά εδώ. Είναι φυσιολογικό να νιώθω έτσι, θα αγωνιστώ ανάμεσα στους κορυφαίους τενίστες της χρονιάς. Αυτή είναι και η στιγμή για την οποία παίζουμε και δουλεύουμε σκληρά όλη τη χρονιά" παραδέχθηκε ο Ρούμπλεφ.

Είναι η πρώτη φορά που ο Ράφαελ Ναδάλ φτάνει τόσο φρέσκος στο τελευταίο τουρνουά της χρονιάς, ωστόσο όπως έδειξε και στα περισσότερα παιχνίδια του στο Paris Masters, του λείπουν ματς σε indoor hard court και η αυτοπεποίθησή του δεν είναι η ίδια όπως στις άλλες επιφάνειες και ειδικά στο χώμα.

ATP FINALS DRAW | OOP (-2h)

Πηγή: Tennis24

TAGS ATP FINALS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ