ATP FINALS

Αφιέρωμα ATP Finals: Ο υπερασπιστής Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με το τρόπαιο του ATP Finals που κατέκτησε το 2019 στην O2 του Λονδίνου
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με το τρόπαιο στην O2 του Λονδίνου AP PHOTO/KIRSTY WIGGLESWORTH

O Στέφανος Τσιτσιπάς επιστρέφει στον "τόπο του εγκλήματος", εκεί που πέρσι κατέκτησε τον σπουδαιότερο τίτλο καριέρας του, το ATP Finals του Λονδίνου.

Επιστροφή σε ένα μέρος που του φέρνει τις ευτυχέστερες εμφανίσεις της επαγγελματικής του καριέρας για τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Μπορεί οι συνθήκες να είναι πέρα για πέρα διαφορετικές, ελέω πανδημίας, μπορεί η απουσία κόσμου να κάνει δεδομένα πολύ περισσότερο "άνοστη" την ατμόσφαιρα των φετινών Finals, ωστόσο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, κάθε φορά που μπαίνει στην Ο2 arena, δεν γίνεται να μην θυμάται τα όσα απίστευτα έκανε εκεί το 2019!

Τότε, που στην παρθενική του συμμετοχή εκεί, μόλις 21 ετών, κατακτούσε τον τίτλο έχοντας περάσει από έναν πολύ δύσκολο όμιλο και κερδίζοντας τους Φέντερερ και Τιμ σε ημιτελικά και τελικό αντίστοιχα παίζοντας τένις από άλλον πλανήτη!

Παραμένει η μεγαλύτερη του επιτυχία μέχρι σήμερα και, δεδομένα, τον βάζει σε θέση ευθύνης ενόψει της φετινής διοργάνωσης, να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να επιχειρήσει το τιτάνιο έργο της υπεράσπισης ενός τόσο σπουδαίου τροπαίου.

Αγωνιστικά μιλώντας, η αλήθεια είναι ότι ο Στέφανος μπαίνει στο ATP Finals έχοντας προβληματίσει με τις εμφανίσεις του μετά το Ρολάν Γκαρός ενώ υπάρχει και ένα ερωτηματικό για την κατάσταση του σώματος του που ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις από εκείνο το επικό ματς κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς στα ημιτελικά του US Open.

Ο Στέφανος προκρίθηκε, στο ρελαντί θα λέγαμε, για δεύτερη φορά σε ATP Finals σε μια παράξενη χρονιά με την αναγκαστική πεντάμηνη διακοπή στην οποία, εν γένει, δεν έδειξε ή δεν πρόλαβε ίσως να δείξει τις περσινές του τρομερές εμφανίσεις δίχως αυτό να σημαίνει ότι δεν είχε μερικές καταπληκτικές στιγμές και στο 2020.

Η κορυφαία όλων θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία του στα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός για πρώτη φορά, έφτασε μάλιστα μόλις ένα σετ μακριά από την παρθενική του συμμετοχή σε τελικό Grand Slam!

Δυστυχώς, ο τεράστιος Νόβακ Τζόκοβιτς έβαλε, προσωρινά, φρένο στη στιγμή που σχεδόν σίγουρα θα δούμε στο άμεσο μέλλον, τον Στέφανο δηλαδή να φτάνει μια νίκη μακριά από το πρώτο του Major!

Στα highlights της χρονιάς μπαίνουν και η παρουσία του στον τελικό τόσο του Αμβούργου (ήττα από Ρούμπλεφ) όσο και του Ντουμπάι (ήττα από Τζόκοβιτς), ο ημιτελικός στο Σινσινάτι Masters και φυσικά ο μοναδικός τίτλος που κέρδισε φέτος και ήρθε στη Μασσαλία όπου υπερασπίστηκε τα περσινά του κεκτημένα εκεί.

Ο Στέφανος έχει ένα πολύ δύσκολο έργο σε έναν απίστευτα ανταγωνιστικό όμιλο κόντρα στους Τιμ, Ναδάλ και Ρούμπλεφ ενώ, η κληρωτίδα τον φέρνει αντιμέτωπο στο κομβικής σημασίας, πρώτο του παιχνίδι κόντρα στον περσινό φιναλίστ, Ντομινίκ Τιμ, την Κυριακή 15/11 (16:00 GR), σε ένα ματς που θα κρίνει ίσως πάρα πολλά στην οικονομία του ομίλου με τον Έλληνα πρωταθλητή να ποντάρει στο γεγονός ότι ο Αυστριακός βρίσκεται σε πολύ κακή αγωνιστική κατάσταση μετά το Ρολάν Γκαρός.

Πηγή: Tennis24

TAGS ATP FINALS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ