ΤΕΝΙΣ

Άνοδος για Λένα και Μαρία

Άνοδος για Λένα και Μαρία
Δανιηλίδου

Στο Νο36 στον κόσμο "σκαρφάλωσε" η Λένα Δανιηλίδου. Στο κατόπι της Μορεσμό βρίσκεται η Σαραπόβα

Αφού πέρασε το πρώτο μισό της χρονιάς (και κάτι παραπάνω) πάνω από το Top50, η 30η Οκτωβρίου την φέρνει στο Νο36 της παγκόσμιας κατάταξης, νούμερο που είχε να πιάσει τουλάχιστον δύο χρόνια.

Η Δανιηλίδου αυτή την εβδομάδα αγωνίζεται στο τελευταίο για αυτήν τουρνουά της χρονιάς στο Χάσελτ του Βελγίου με σκοπό να βελτιώσει τη συγκομιδή των 534.75 βαθμών.

Και στο διπλό ανέβηκε όμως, χάρη στην παρουσία της στα ημιτελικά στο Λιντζ και καμαρώνει στο 23ο σκαλοπάτι με 1.156 βαθμούς.

To ελληνικό καμπ προετοίμαζε την αναμέτρηση της Δανιηλίδου με τη Ρωσίδα Έλενα Μποβίνα, όμως οι μαζικές αποχωρήσεις παικτριών από το κυρίως ταμπλό, ανάγκασαν τους διοργανωτές να προχωρήσουν σε νέα κλήρωση.

Έτσι η Δανιηλίδου θα παίξει με αντίπαλο την Άι Σουγκιγιάμα στον πρώτο γύρο, την τενίστρια που κέρδισε στον τελικό του τουρνουά της Κορέας.

Όσο αφορά το Top10, υπήρξε μία σημαντική αλλαγή. Η κατάκτηση του τίτλου στο "Generali Ladies Open" από τη Μαρία Σαραπόβα ανέβασε τη Ρωσίδα στη δεύτερη θέση με 3.532 βαθμούς. Η Σαραπόβα κυνηγάει την πρώτη θέση, την οποία καταλαμβάνει η Αμελί Μορεσμό με 3.741 βαθμούς.

Ολοκληρώθηκαν οι συμμετοχές στο WTA Tour Championships με την πρόκριση της Κιμ Κλάιστερς και της Μαρτίνα Χίνγκις. Ήδη θέση στη Μαδρίτη είχαν κλείσει η Μορεσμό, η Σαραπόβα, η Ζιστίν Ενίν Αρντέν, η Σβετλάνα Κουζνέτσοβα, η Νάντια Πετρόβα και η Έλενα Ντεμεντίεβα.











ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ