MONTE-CARLO MASTERS

Αλκαράθ: "Μερικές φορές αυτές οι ήττες κάνουν καλό"

Αλκαράθ: "Μερικές φορές αυτές οι ήττες κάνουν καλό"
2022 AP PHOTO/MARTA LAVANDIER

Ο Κάρλος Αλκαράθ γνώρισε μόλις την τρίτη του ήττα στη σεζόν καθώς αποκλείστηκε από το Monte Carlo Masters από τον Σεμπάστιαν Κόρντα, τονίζοντας πως μερικές φορές οι ήττες λειτουργούν ευεργετικά.

Την τρίτη του ήττα στη σεζόν γνώρισε ο Κάρλος Αλκαράθ (No11), γνωρίζοντας απρόσμενο αποκλεισμό στον εναρκτήριο αγώνα του στο Monte Carlo Masters από τον εξαιρετικό Σεμπάστιαν Κόρντα (No38).

Ο 18χρονος Ισπανός θέλησε να αντιμετωπίσει με ψυχραιμία το αρνητικό, αυτό, αποτέλεσμα λέγοντας ότι κάποιες ήττες μπορεί να έχουν θετική επίδραση στη συνέχεια της χρονιάς.

"Είμαι λίγο απογοητευμένος με τον εαυτό μου. Είχα πολλές ευκαιρίες να κερδίσω το ματς, όμως μερικές φορές αυτές οι ήττες κάνουν καλό. Πρέπει να συνεχίσεις να αγωνίζεσαι. Δεν σκέφτηκα ότι ο κόσμος έχει πολλές προσδοκίες από εμένα. Απλά επικεντρώθηκα σε μένα και στο τι πρέπει να κάνω. Όπως είπα, πρέπει να παίξω περισσότερα ματς στο χώμα" είπε ο Αλκαράθ ο οποίος πριν δύο εβδομάδες πανηγύρισε τον σημαντικότερο τίτλο της καριέρας του, κατακτώντας το Miami Masters στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση.

Τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα πάνω του μετά από αυτή τη σπουδαία επιτυχία που τον έκανε τον νεαρότερο πρωταθλητή στο Μαϊάμι, με τον Ισπανό να μην επικαλείται την κούραση.

"Είμαι ήδη έτοιμος να προπονηθώ και να συγκεντρωθώ στα επόμενα τουρνουά. Ήταν δύσκολο ματς αλλά ήμουν έτοιμος πνευματικά να το αντιμετωπίσω. Σωματικά και πνευματικά είμαι έτοιμος" είπε ο χαρισματικός τενίστας από τη Μούρθια που την επόμενη εβδομάδα θα αγωνιστεί στο Barcelona Open της πατρίδας του.

Ο Αλκαράθ παραδέχθηκε ότι η ήττα από τον Κόρντα είχε να κάνει περισσότερο από τη μετάβαση στο χώμα από τo hard court.

"Ποτέ δεν είναι εύκολο να συνηθίσεις το χώμα. Το πρώτο παιχνίδι είναι πάντα δύσκολο, ιδιαίτερα όταν παίζεις με έναν σαν τον Σεμπάστιαν που είναι σπουδαίος παίκτης. Ήταν δύσκολες συνθήκες σήμερα, με τον αέρα και όλα. Τώρα είναι ώρα να συγκεντρωθώ στα επόμενα τουρνουά και να συνεχίσω στο χώμα" τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Tennis24

TAGS MONTE-CARLO MASTERS ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ