MONTE-CARLO MASTERS

Monte Carlo Masters: Ο αλύγιστος Κόρντα απέκλεισε τον Αλκαράθ

Ο Σεμπαστιάν Κόρντα
Ο Σεμπαστιάν Κόρντα 2022 MARCIO JOSE SANCHEZ / AP PHOTO

Μετά από μάχη που κράτησε περίπου 3 ώρες ο Σεμπάστιαν Κόρντα επικράτησε 2-1 σετ του Κάρλος Αλκαράθ και τον πέταξε εκτός συνέχειας από το Monte Carlo Masters.

Ο Σεμπάστιαν Κόρντα κατάφερε να σταματήσει τον Αλκαράθ επικρατώντας με 7-6(2), 6-7(5), 6-3 μετά από ένα παιχνίδι που κράτησε 3 ώρες και το οποίο ήταν δραματικό μεν, αλλά οι καιρικές συνθήκες με τους ισχυρούς ανέμους δεν επέτρεψαν να είναι και ποιοτικό.

Παρά το γεγονός ότι ο Αμερικανός ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 59(!) αβίαστα λάθη και 9 διπλά λάθη, μπόρεσε να αντέξει την πίεση που του άσκησε ο “αυτοκτονικός” Αλκαράθ και να φτάσει σε μια μεγάλη νίκη απέναντι στον πιο φορμαρισμένο παίκτη του Tour.

Η μεγάλη διαφορά μεταξύ των δύο ήταν στις ευκαιρίες για break με τον Αμερικανό να έχει 7/10 break-points και τον Ισπανό 6/19 προσπάθειες.

Ωστόσο, όλα τα…λεφτά ήταν δύο σημεία: Το ένα στο 1ο set όπου ο Κόρντα αρνήθηκε δύο φορές στον Αλκαράθ να κλείσει το set (5-4, 6-5) το οποίο κατέκτησε αργότερα στο tie-break, αλλά και στο decider όπου αν και βρέθηκε με 0-2 στην αρχή στη συνέχεια κατέκτησε τα 6 από τα 7 games φτάνοντας σε μια μεγάλη νίκη.

Η διπλή “αυτοκτονία” του Αλκαράθ στο 1ο set

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Κόρντα να δείχνει περισσότερο σίγουρος στα χτυπήματά του. Το flat backhand στη διαγώνιο ήταν ένα από αυτά που δυσκόλεψαν περισσότερο από κάθε άλλο τον Αλκαράθ, όπως και το εξαιρετικό παιχνίδι πάνω στις γραμμές.

Με αυτά τα στοιχεία και με το γεγονός ότι ο Ισπανός είχε μεγάλα προβλήματα στο service, ο Κόρντα βρήκε πρώτος break παίρνοντας προβάδισμα με 4-2. Ωστόσο, ο Αμερικανός όχι μόνο δεν κατάφερε να το εκμεταλλευτεί στη συνέχεια αλλά δέχθηκε break παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με 40/0 στο 7ο game έτοιμος για να κάνει το 5-2.

Σαν να μην έφτανε αυτό ο Αλκαράθ παίζοντας εξαιρετικό τένις βρέθηκε μπροστά με 5-4 και με τις μπάλες στα χέρια για την κατάκτηση του set, με τον Κόρντα όμως να βρίσκει break ισοφαρίζοντας σε 5-5. Ο Αλκαράθ θα κάνει και πάλι break στο service του Αμερικανού (6-5), αλλά και πάλι δεν θα μπορέσει να κλείσει το set μετά το νέο break του Κόρντα (6-6).

To set οδηγήθηκε στο tie-break εκεί όπου ο Αμερικανός ήταν εξαιρετικός και με 7/2 πήρε προβάδισμα στο παιχνίδι αρνούμενος δύο φορές στον Αλκαράθ να κλείσει το set.

Ισοφάρισε τον “αλύγιστο” Κόρντα

Στο 2ο σκέλος ο Αλκαράθ πήρε τον έλεγχο του αγώνα κατακτώντας τα πρώτα 3 games (3-0) έχοντας βρει πρώτος break. Ο Ισπανός προηγήθηκε με 4-2 στη συνέχεια, αλλά αυτό λίγο πτόησε τον Κόρντα που κατάφερε να ισοφαρίσει λίγο αργότερα σε 5-5 σβήνοντας 3 set-points του Αλκαράθ!

Όπως και στο 1ο set έτσι και το 2ο πήγε στο tie-break με τον Αλκαράθ αυτή τη φορά να στέκεται περισσότερο ψύχραιμος και συνεπής στο service του και με ένα καθοριστικό mini-break (6/4) κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση με 7-6(5).

Τρομερό φινάλε από τον Κόρντα

Η αρχή του decider set δεν είχε μεγάλη διαφορά από το 2ο, με τον Αλκαράθ να βρίσκει και πάλι πρώτος break (2-0), αλλά τον Κόρντα με 3 σερί games να παίρνει προβάδισμα με 3-2, σε ένα service-game στο οποίο κατάφερε να σβήσει 3 break-points του Ισπανού.

Σαν να μην έφτανε αυτό ο 18χρονος δέχθηκε νέο break στο πλέον ακατάλληλο σημείο, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με 30/0 με τον Κόρντα να παίρνει προβάδισμα με 5-3 και τις μπάλες στα χέρια για να κλείσει το ματς.

Ο Αμερικανός έχασε το πρώτο match-point με ένα απίστευτο λάθος στο φιλέ και μετά από μια αδιανόητη επιστροφή του Αλκαράθ, αλλά με ένα εξαιρετικό kick-serve, το οποίο δεν έχει επιστροφή ο Νο42 του κόσμου κατάφερε να φτάσει στη νίκη και στη φάση των “16” στην πρώτη συμμετοχή του στο τουρνουά.

Στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Τέιλορ Φριτς και Μάριν Τσίλιτς.

ΠΗΓΗ: TENNIS24

TAGS MONTE-CARLO MASTERS ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ