ROLAND GARROS

Αλκαράθ για το ματς με τον Τσιτσιπά: "Από τους καλύτερους αγώνες στην καριέρα μου"

Ο Κάρλος Αλκαράθ
Ο Κάρλος Αλκαράθ © 2023 ANTONIETTA BALDASSARRE / AP IMAGES

Ο Κάρλος Αλκαράθ πήρε μία μεγάλη νίκη με 3-0 σετ επί του Στέφανου Τσιτσιπά και υποστήριξε στη συνέντευξη Τύπου ότι πρόκειται για έναν από τους καλύτερους αγώνες στην καριέρα του.

Εν αντιθέσει με τον Στέφανο Τσιτσιπά που δήλωσε ότι στα δύο πρώτα σετ του προημιτελικού του Roland Garros με τον Κάρλος Αλκαράθ "κοιμόταν", ο Ισπανός τενίστας που εξασφάλισε την πρόκρισή του στα ημιτελικά υποστήριξε πως ήταν ένας από τους καλύτερους αγώνες στην καριέρα του.

"Τα έκανα όλα να φαίνονται απλά, ένιωθα πως κάθε χτύπημά μου πήγαινε εκεί που ήθελα. Πιστεύω πως ήταν ένας από τους καλύτερους αγώνες που έκανα στην καριέρα μου

Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να μείνω συγκεντρωμένος για να αποφύγω τα λάθη. Απέναντι σε τέτοιους παίκτες, η απώλεια συγκέντρωσης για λίγα μόνο λεπτά μπορεί να σε κάνει να το πληρώσεις και αυτό έγινε σήμερα. Παραλίγο να χάσω το 3ο σετ και νομίζω πως αυτό που έγινε θα με βοηθήσει στον ημιτελικό".

Για το επίτευγμά του πρόσθεσε: "Είναι απίστευτο που είμαι σε έναν ημιτελικό Grand Slam και που θα παίξω με τον Novak. Θυμάμαι να βλέπω όλες τις μονομαχίες του με τον Rafa εδώ στο Παρίσι και να λέω στον εαυτό μου ότι μια μέρα θα βρεθώ και εγώ εκεί. Αυτή η μέρα ήρθε και είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Θα προσπαθήσω να επιβάλω το δικό μου παιχνίδι και να παίξω καλά

Ο Νόβακ είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία και σε καμία περίπτωση δεν θα είναι ζήτημα το αν θα μπορέσει να συμβαδίσει στον ρυθμό μου. Μάλλον το αντίθετο θα είναι: να δούμε αν μπορώ να αντέξω στο επίπεδό του.

Όταν χτυπάει την μπάλα, το κάνει να φαίνεται σα να μην έχει το παραμικρό ελάττωμα. Πρέπει να παίξεις το καλύτερό σου για όλο το παιχνίδι. Νομίζω είναι για 45η σε ημιτελικό Grand Slam και αυτό είναι σημαντικό γιατί του δίνει τεράστια εμπειρία και γι' αυτό το λόγο είναι το φαβορί.

Όπου και να αγωνιστεί είναι το φαβορί, γιατί είναι ένας θρύλος. Δεν το λέω για να του πετάξω την μπάλα, το εννοώ. Έχει κερδίσει δυο φορές εδώ και θα ήταν πολλές περισσότερες αν δεν έπαιζε μαζί με τον καλύτερο παίκτη όλων των εποχών σ' αυτή την επιφάνεια", είπε ο Αλκαράθ στη συνέντευξη Τύπου.

TAGS ROLAND GARROS ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ ATP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ