BARCELONA OPEN

Αλκαράθ για τη νίκη του επί του Τσιτσιπά: "Νίκησα το φαβορί του τουρνουά, η μεγαλύτερη νίκη μου στο χώμα"

Ο Κάρλος Αλκαράθ πανηγυρίζει στο Miami Open
Ο Κάρλος Αλκαράθ πανηγυρίζει στο Miami Open 2022 MARTA LAVANDIER / AP PHOTO

Ο Κάρλος Αλκαράθ χαρακτήρισε την νίκη του επί του Στέφανου Τσιτσιπά στο Barcelona Open ως την μεγαλύτερη της καριέρας του σε χωμάτινη επιφάνεια, ενώ πρόσθεσε ότι αισθάνεται έτοιμος να πάρει τον τίτλο.

Ο Κάρλος Αλκαράθ (Νο9 στην παγκόσμια κατάταξη) θα βρεθεί στα ημιτελικά του τουρνουά της Βαρκελώνης για 1η φορά στην καριέρα του, συνεχίζοντας το εξαιρετικό ξεκίνημα τη φετινή σεζόν.

Ο 18χρονος Ισπανός, που κέρδισε για 2η φορά φέτος (3η συνολικά) τον Στέφανο Τσιτσιπά (Νο5 στην παγκόσμια κατάταξη), εκτός από τη μεγάλη του νίκη στα προημιτελικά, κατάφερε να εξασφαλίσει την “παρθενική” του είσοδο στο Top-10, από την ερχόμενη Δευτέρα όντας ο 9ος νεαρότερος παίκτης που το επιτυγχάνει.

“Προφανώς ήταν η μεγαλύτερη νίκη μου στη χωμάτινη επιφάνεια”, δήλωσε ο 18χρονος. “Ήταν απίστευτο το παιχνίδι που έκανα και απίστευτη ατμόσφαιρα που έζησα στο γήπεδο. Η ατμόσφαιρα, ο κόσμος, το επίπεδο που αγωνίστηκα ήταν όλα απίστευτα.”

Νομίζω ότι σήμερα νίκησα το φαβορί του τουρνουά. Παίζω σε απίστευτο επίπεδο και θεωρώ ότι είμαι έτοιμος να πάρω τον τίτλο.

Ο Αλκαράθ αναφέρθηκε στο παιχνίδι του Τσιτσιπά, αλλά και για το 2ο set εκεί που όπως δήλωσε του ήρθε στο μυαλό η ανατροπή του Τσιτσιπά κόντρα στον Σβάρτσμαν στον προημιτελικό του Μόντε Κάρλο.

Ο Τσιτσιπάς είναι ένας τενίστας που παίζει πολύ καλά στη βασική γραμμή. Θα έλεγα ότι είναι πιο δύσκολο γι’ αυτόν να κινηθεί προς το φιλέ. Απόι την πλευρά μου έχω ένα καλό drop-shot και είναι για μένα ένα πολύ καλό “εργαλείο” που χρησιμοποιώ γι’ αυτές τις καταστάσεις.”

Η αλήθεια είναι ότι μου πέρασε από το μυαλό ο αγώνας του Τσιτσιπά με τον Σβάρτσμαν στο Μονακό και πίστεψα ότι με περίμενε κάτι ανάλογο. Ευτυχώς κατάφερα να διαχειριστώ καλύτερα το τελευταίο set και να πάρω τη νίκη.”

Όσο για το…καθυστερημένο toilet-break που έκανε μετά το τέλος του 2ου set ο Αλκαράθ απάντησε: “Πήγα στην τουαλέτα για να καθαρίσει το μυαλό από την απόδοση που είχα στο τέλος του 2ου set και συγκεντρώθηκα στο decider set. Είπα στον εαυτό μου να ξεχάσει τα πάντα να βγω στο 3ο set και να τα δώσω όλα.”

Στα ημιτελικά ο Αλκαράθ θα αντιμετωπίσει τον Αυστραλό και Νο25 του κόσμου Άλεξ ντε Μινόρ. Σε περίπτωση νίκης και πρόκρισης στον τελικό, θα “κλειδώσει” από την Δευτέρα το Νο9 του κόσμου.

Πηγή: Tennis24

TAGS BARCELONA OPEN ATP ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ