MONTE-CARLO MASTERS

Σβάρτσμαν - Τσιτσιπάς 1-2: Αδιανόητη ανατροπή στο τρίτο σετ και πρόκριση στα ημιτελικά του Μόντε Κάρλο

Greece's Stefanos Tsitsipas reacts during his Quarter-final Monte-Carlo ATP Masters Series tournament tennis match against Argentina's Diego Schwartzman in Monaco on April 15, 2022. (Photo by Valery HACHE / AFP)
Greece's Stefanos Tsitsipas reacts during his Quarter-final Monte-Carlo ATP Masters Series tournament tennis match against Argentina's Diego Schwartzman in Monaco on April 15, 2022. (Photo by Valery HACHE / AFP) PHOTO BY VALERY HACHE / AFP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο5) μετά από ένα συγκλονιστικό ματς το οποίο βρέθηκε πολύ κοντά στο να το χάσει έκανε μια αδιανόητη ανατροπή στο τρίτο σετ και ενώ ήταν πίσω στο σκορ με 4-0 το γύρισε, πήρε έξι γκέιμ, έφτασε στο 6-4 και στη νίκη επί του Σβάρτσμαν (Νο16) με 2-1 σετ και την πρόκριση στα ημιτελικά του Μόντε Κάρλο όπου θα βρει απέναντι του τον Ζβέρεφ.

Μετά από συγκλονιστικό ματς, που λίγο έλειψε ο Στέφανος Τσιτσιπάς να βάλει τα χεράκια του και να βγάλει τα ματάκια του, ο Έλληνας πρωταθλητής πανηγύρισε αδιανόητη πρόκριση στα ημιτελικά του Monte Carlo Masters, κερδίζοντας τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν, παρά το γεγονός ότι βρέθηκε να χάνει με 0-4 στο 3ο σετ.

O Νο5 τενίστας του κόσμου, αν και κατάφερε να κάνει ντέρμπι ένα ματς που στα μέσα του 2ου σετ ήταν όλο δικό του (6-2, 5-2 υπέρ του), βρήκε τον τρόπο και προκρίθηκε στον 2ο συνεχόμενο ημιτελικό του στο Μονακό, "σφραγίζοντας" το ντέρμπι με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ που θα διεξαχθεί το Σάββατο (16/4).

Ο 24χρονος Έλληνας τα βρήκε… μπαστούνια κόντρα στον εξαιρετικό Αργεντινό χωματά, περισσότερο κυρίως των λαθών του και της πνευματικής του αστάθειας και λιγότερο εξαιτίας της υψηλής απόδοσης του Σβάρτσμαν, όμως μπόρεσε να διαχειριστεί όλη την πίεση στο τέλος του ματς και μετά από 2 ώρες και 46 λεπτά σπουδαίας μάχης, επικράτησε του Νο16 τενίστα στον κόσμο με 6-2, 6-7(3), 6-4.

Έτσι, πανηγύρισε την 8η συνεχόμενη νίκη του στο τουρνουά και έκανε δική του την 4η πρόκριση σε ημιτελικά ΑΤΡ θεσμού μέσα στο 2022, και 1η σε Masters 1000 τουρνουά, μετά το ανεπιτυχές πέρασμα από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, όπου δεν κατάφερε να διακριθεί σε Miami Masters και Indian Wells Masters.

Η αδιανόητη ανατροπή ήρθε στο τρίτο σετ όταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρέθηκε να χάνει με 4-0 γκέιμ καθώς δεν του πήγαινε τίποτα καλά, έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο και έδειχνε να μην έχει ψυχολογία. Έκανε όμως μια επική αντεπίθεση και κατάφερε να κάνει τρία μπρέικ, να πάρει έξι συνεχόμενα γκέιμ και να φτάσει στην επικράτηση του σετ με 6-4 και φυσικά τη νίκη με 2-1 σετ.

Για να φτάσει στην πολύτιμη πρόκριση όμως και να κρατήσει ζωντανό το όνειρο υπεράσπισης του τίτλου που κατέκτησε πέρυσι στο Monte Carlo Country Club, ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε να περάσει από 1.000 κύματα.

Από τον παράδεισο, στην κόλαση και ξανά στον παράδεισο ο Έλληνας τενίστας, που εξαντλημένος μετά το ματς, δεν είχε λόγια να περιγράψει την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλλε για να φύγει νικητής από το κορτ, στο, πιθανότατα, πιο αμφίρροπο και αναπάντεχο ματς της καριέρας του, όσον αφορά την εξέλιξη των σετ.

TAGS MONTE-CARLO MASTERS ATP ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ