MADRID OPEN

Αλκαράθ για την νίκη του επί του Ναδάλ: "Ένα όνειρό μου έγινε πραγματικότητα"

Ο Κάρλος Αλκαράθ πανηγυρίζει στο Miami Open
Ο Κάρλος Αλκαράθ πανηγυρίζει στο Miami Open 2022 MARTA LAVANDIER / AP PHOTO

Ο Κάρλος Αλκαράθ (Νο9) δήλωσε ότι πραγματοποίησε ένα όνειρό του με την νίκη επί του Ράφα Ναδάλ (Νο4) στο Madrid Open, ενώ πρόσθεσε ότι θα είναι έτοιμος για τον ημιτελικό κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Κάρλος Αλκαράθ μεγάλωσε παρακολουθώντας τον σπουδαίο Ράφαελ Ναδάλ να γράφει ιστορία στα παγκόσμια courts.

Ένα χρόνο μετά την πρώτη τους συνάντηση στο tour και πάλι στη Μαδρίτη, όπου ο νεαρός Ισπανός είχε παρουσιαστεί "ψαρωμένος" απέναντι στον Ναδάλ γνωρίζοντας την ήττα με 6-1, 6-2, κατάφερε να κερδίσει το ίνδαλμά του και να πετύχει τη σημαντικότερη, μέχρι σήμερα, νίκη της καριέρας του.

"Όνειρο που γίνεται πραγματικότητα" χαρακτήρισε αυτή τη νίκη ο 19χρονος από τη Μούρθια, αντιμετωπίζοντας τον καλύτερο αθλητή στην ιστορία του Ισπανικού αθλητισμού και τον καλύτερο όλων των εποχών στις χωμάτινες επιφάνειες.

"Στις κρίσιμες στιγμές του 3ου σετ, κυνήγησα τους πόντους. Ένιωσα ότι έκανα το σωστό. Ακόμα κι αν έχανα τον πόντο, ήξερα ότι αυτό έπρεπε να κάνω. Σήμερα δεν έχασα πολλά χτυπήματα και ήταν απίστευτο" είπε στο Tennis Channel λίγο αργότερα.

Λίγο νωρίτερα, στη συνέντευξη Τύπου, ο Αλκαράθ είπε: "Σημαίνει πολλά για μένα. Όλη η σκληρή δουλειά που κάνω κάθε μέρα, ανταμοίφθηκε. Το να κερδίσω τον Ράφα, τον καλύτερο τενίστα στην ιστορία στο χώμα, σημαίνει πολλά για μένα".

Πλέον, το φαινόμενο θα κληθεί να αντιμετωπίσει έναν ακόμη κορυφαίο τενίστα στην ιστορία, τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον πρώτο ημιτελικό της διοργάνωσης.

"Προφανώς και ο Τζόκοβιτς είναι ένας από τους καλύτερους όλων των εποχών. Ότι έχει καταφέρει στο τένις είναι απίστευτο. Τον θαυμάζω. Αυτή είναι η πρώτη φορά που θα τον αντιμετωπίσω αλλά σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που θα παίξω μπροστά σε ένα μεγάλο γήπεδο γεμάτο κόσμο, στα ημιτελικά ενός Masters. Ξέρω ότι θα έχω τις ευκαιρίες μου. Η προπόνηση που είχαμε μαζί αυτή την εβδομάδα, ίσως με βοηθήσει να τον αντιμετωπίσω καλύτερα αύριο" είπε ο 19χρονος.

Με σπουδαία λόγια για τον Αλκαράθ, μίλησε και ο Τζόκοβιτς μετά την επικράτηση επί του Χουρκάτς στον πρώτο προημιτελικό της Παρασκευής.

"Έχει ωριμάσει, έχει βελτιωθεί και η πορεία του τους τελευταίους έξι μήνες είναι φοβερή. Υποκλίνομαι στο παιχνίδι του. Είναι φανταστικό για το άθλημα που τον έχουμε, δίχως αμφιβολία. Είναι σπουδαίο που έχουμε έναν νέο τενίστα που τα πηγαίνει πολύ καλά και δίνει μια φρέσκια πνοή στο tour. Είναι πολύ καλός χαρακτήρας, πολύ ταπεινός με αρχές κι αυτό είναι σπουδαίος συνδυασμός" είπε ο Νόλε.

Πηγή: Tennis24

TAGS MADRID OPEN ATP ΡΑΦΑ ΝΑΔΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ