ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ

"Αργυρός" ο Τζέλλος στο Παγκόσμιο

"Αργυρός" ο Τζέλλος στο Παγκόσμιο
New Image

Ο Κλεάνθης Τζέλλος αναδείχθηκε αργυρός παγκόσμιος πρωταθλητής εφήβων στο Μεξικό

Ο Κλεάνθης Τζέλλος μετά από συναρπαστικές εμφανίσεις έφτασε μέχρι τον τελικό των -59κ., όπου τελικά ηττήθηκε στις... λεπτομέρειες 6-5 από τον Κορεάτη, Τσανγκ Ιν Γέονγκ. Με το ασημένιο μετάλλιο του Τζέλλου και το χάλκινο της Γραμματικής Χριστίδου (ΑΜΓΟ ΕΟΡΔΑΪΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΤΟΛ/ΔΑΣ) στα +68κ., κατά την 1η ημέρα της διοργάνωσης, τα ελληνικά χρώματα επέστρεψαν στις διακρίσεις σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, καθώς στο τελευταίο το 2008 στη Σμύρνη της Τουρκίας ο απολογισμός ήταν τέσσερις 5ες θέσεις.
O Κλεάνθης Τζέλλος (ΑΓΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΟΖΑΝΗΣ) στον πρώτο αγώνα ήρθε ισόπαλος 4-4 με τον Ντούμο Ουίλσον, αλλά ο Φιλιπινέζος τιμωρήθηκε με ποινή και ο πρωταθλητής Ελλάδας στους Εφήβους πήρε την πρόκριση και συνέχισε με νίκη 3-0 επί του Γκιλ Σάλτον (Ισραήλ). Στα προημιτελικά επικράτησε 7-4 του Γιανγκ Τσουν Γέι (Κινεζική Ταϊπέι), ενώ ο θρίαμβος του Τζέλλου συνεχίστηκε και στα ημιτελικά όπου πέρασε με 8-7 το εμπόδιο του Ρώσου Εκίλοφ Κχτζιμουράντ. Στον τελικό ο Ελληνας αθλητής πάλεψε απέναντι στον Κορεάτη, Τσανγκ Ιν Γέονγκ, αλλά τελικά το χρώμα του μεταλλίου που πέρασε στο λαιμό του ήταν ασημένιο.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της ελληνικής αποστολής (σήμερα τα ξημερώματα), στα -63κ. ο Σταύρος Αργυροκαστρίτης (ΑΣ ΚΡΟΝΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ) ηττήθηκε στον πρώτο αγώνα 4-3 από τον Ζακαρία Τσενούφ (Αλγερία), ενώ την ίδια τύχη είχε και στα -46κ. και η Αποστολία Τσαντούκλα (ΑΣ ΚΟΥΜΓΚΑΝ ΝΙΚΑΙΑΣ), η οποία ηττήθηκε 10-9 από την Γαλλίδα Σοντές Μπεν Ταχάρ. Τέλος, στα -55κ. η Πασχαλίνα Μπακυρτσή (ΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ) αποκλείστηκε και αυτή πρόωρα από την Γιασμίνα Φεούτι (Γαλλία), που έφτασε στη νίκη με 12-6.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ