BIG GAMES BET

Τσέλσι - Λίβερπουλ: Προγνωστικά και Ανάλυση - Αξίζει το ρίσκο στο αουτσάιντερ

Ο άσος της Λίβερπουλ, Σάντιο Μανέ πανηγυρίζει το γκολ του απέναντι στην Τσέλσι, στο Στάμφορντ Μπριτζ, τον Σεπτέμβριο του 2020
Ο Σάντιο Μανέ πανηγυρίζει το γκολ του απέναντι στην Τσέλσι, στο Στάμφορντ Μπριτζ, τον Σεπτέμβριο του 2020 © 2021 MATT DUNHAM - POOL PHOTO/ASSOCIATED PRESS

Το μεγάλο ντέρμπι της Τσέλσι με τη Λίβερπουλ ξεχωρίζει στο στοιχηματικό πρόγραμμα της ημέρας.

Η Μάντσεστερ Σίτι, έστω και με δόση τύχης, έκανε το καθήκον της την Πρωτοχρονιά, κέρδισε στο Λονδίνο την Αρσεναλ και απόψε περιμένει να μάθει ποια από την Τσέλσι ή τη Λίβερπουλ θα παραμείνει ανταγωνίστριά της για τον τίτλο φέτος στην Premier League.

Η Σίτι άνοιξε τη διαφορά στο +11 από την Τσέλσι και στο +12 από τη Λίβερπουλ, συνεπώς το αποψινό ντέρμπι στο Στάμφορντ Μπριτζ (18:30 Cosmote Sport 1HD, Live από το SPORT24), πρακτικά θα κρίνει ποια εκ των δύο θα διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες της στο κυνήγι του πρωταθλήματος. Προφανώς, η ισοπαλία δεν ευνοεί καμία και το πιθανότερο είναι πως θα δούμε δύο αντιπάλους που θα κυνηγήσουν λυσσασμένα τη νίκη.

Τσέλσι - Λίβερπουλ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Αμφότερες, προέρχονται από ανεπιτυχή αποτελέσματα. Η Τσέλσι γκέλαρε εντός έδρας με την Μπράιτον, σε ένα παιχνίδι όπου παρότι προηγήθηκε, ήταν απογοητευτική και το τελικό 1-1 ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να πάρει, με βάση και τα xGoals (0,76-0,79).

Στον αντίποδα, η Λίβερπουλ έμεινε άσφαιρη για πρώτη φορά μετά από 28 αγώνες στην Premier League και ηττήθηκε με 1-0 στο Λέστερ, έχοντας πάντως χαμένο πέναλτι στο 0-0 και σαφώς περισσότερες φάσεις από την αντίπαλο, όπως μαρτυρούν και τα xGoals (0,62-2,73).

Γενικά, η εικόνα της Λίβερπουλ παραμένει πιο γεμάτη συγκριτικά με αυτή της Τσέλσι, η οποία στις τελευταίες δέκα αγωνιστικές έχει κάνει μόλις τέσσερις νίκες (4-5-1), απολογισμός πενιχρός για ομάδα που θεωρητικά διεκδικεί το πρωτάθλημα. Ο Τόμας Τούχελ, εμφανώς εκνευρισμένος από τις συνεχείς απώλειες βαθμών, ρίχνει το φταίξιμο στην κατάσταση με τον κορονοϊό, που ομολογουμένως έχει ταλαιπωρήσει αφάνταστα τους Λονδρέζους.

Είναι πάντως ολοφάνερο, ότι η Τσέλσι δεν εμπνέει πλέον την ίδια σιγουριά. Στα πρώτα δέκα ματς πρωταθλήματος οι "μπλε" είχαν κρατήσει το μηδέν επτά φορές και στα επόμενα δέκα τα κατάφεραν μόλις δύο, δεχόμενοι γκολ ακόμη και από ομάδες που βρίσκονται στην ουρά, όπως η Μπέρνλι, η Γουότφορντ και η Λιντς.

Ανακάτεψε το κλίμα ο Λουκάκου

Μέσα σε όλα, ήρθαν στη δημοσιότητα και οι δηλώσεις του Ρομέλου Λουκάκου σε ιταλικό μέσο για να ανάψουν ακόμη μεγαλύτερες φωτιές στον Τούχελ. Ούτε λίγο, ούτε πολύ ο Βέλγος στράικερ άδειασε τον Γερμανό τεχνικό για τις τακτικές επιλογές του, υποστήριξε πως δεν είναι ευχαριστημένος με την κατάσταση που βρήκε στην Τσέλσι και πρακτικά δήλωσε μετανιωμένος που έφυγε από την Ιντερ.

Όταν λοιπόν ο κορυφαίος παίκτης του ρόστερ αποφασίζει να απασφαλίσει με τέτοιο τρόπο, η ατμόσφαιρα στο εσωτερικό της ομάδας μάλλον δεν είναι και η καλύτερη δυνατή... Ο Τούχελ φυσικά δεν είναι τεχνικός που χαρίζεται και η απόφασή του να αφήσει εκτός αποστολής τον Λουκάκου για το σημερινό ντέρμπι, μάλλον κρίνεται ως φυσιολογική απάντηση στα λεγόμενα του Βέλγου.

Στη Λίβερπουλ, παρά τις δύο κολλητές αποτυχίες με Τότεναμ και Λέστερ το κλίμα φαίνεται πως δεν έχει διαταραχθεί. Η ομάδα πάντως, θα πρέπει να διαχειριστεί απόψε την απουσία του Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος θα λείψει λόγω κορονοϊού, άρα την ευθύνη στον πάγκο θα έχει θα έχει ο βοηθός του, Πεπ Λάιντερς.

Από εκεί και πέρα, είναι δεδομένα έξω ο Ρόμπερτσον λόγω τιμωρίας, άρα αριστερός μπακ θα παίξει, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ξανά ο Τσιμίκας, με τον Κλοπ βέβαια να αποκαλύπτει πως τρεις παίκτες του βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19, χωρίς ωστόσο να τους κατονομάσει. Στην πλευρά των γηπεδούχων, ο Τούχελ θα στερηθεί λόγω τραυματισμού τον πολύτιμο Τζέιμς (4 γκολ, 5 ασίστ), ενώ πολύ δύσκολα θα προλάβει ο Κρίστενσεν.

Με θετική παράδοση η Λίβερπουλ

Η Λίβερπουλ διατηρεί εξαιρετική πρόσφατη παράδοση στο Στάμφορντ Μπριτζ. Από τη σεζόν 2010/11, σε 11 ματς πρωταθλήματος εκεί, ο απολογισμός της είναι 6-3-2! Μάλιστα, κέρδισε τόσο πέρυσι, όσο και πρόπερσι, συνεπώς έχει φέτος την ευκαιρία να γίνει η πρώτη ομάδα μετά την Μπλάκμπερν τη δεκαετία του 90', που βγάζει τρία σερί διπλά εναντίον της Τσέλσι, η οποία έχει να κερδίσει το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς από το 2016. Έκτοτε κάνει σταθερά ποδαρικό με το... αριστερό μετρώντας τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες.

Σε ό,τι αφορά στη γερμανική μονομαχία των δύο προπονητών, ο Κλοπ έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν 16 φορές τον Τούχελ και έχει θετικό ρεκόρ (9-4-3) απέναντι στον συμπατριώτη του.

Τσέλσι - Λίβερπουλ: Στοιχηματική Πρόταση

Στοιχηματικά, τέτοια ντέρμπι είναι δύσκολο να προσεγγιστούν, παρόλα αυτά εδώ και έναν μήνα φαίνεται ξεκάθαρα ότι η Τσέλσι δεν πατάει καλά. Στο Γουότφορντ κέρδισε οριακά 2-1 χωρίς να είναι καλύτερη (xG 0,99-0,91). Ακολούθησε η ήττα με 3-2 στο λονδρέζικο ντέρμπι με τη Γουέστ Χαμ. Την προβληματική Λιντς, τη λύγισε εντός έδρας 3-2 με πέναλτι στο 94'. Στο εκτός έδρας 0-0 με τη Γουλβς δημιούργησε ελάχιστα (xG 0,32-0,79) και ήρθε την Τετάρτη το 1-1 με την Μπράιτον, όπου στο δεύτερο ημίχρονο η αντίπαλος την έπαιξε στο μισό γήπεδο!

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε το μπερδεμένο κλίμα από τις δηλώσεις Λουκάκου, τη θετική παράδοση της Λίβερπουλ, αλλά και τη μικρή πιθανότητα οι Reds να μείνουν άσφαιροι δεύτερο διαδοχικό 90λεπτο, έχοντας στην επίθεσή τους την τριάδα Σαλάχ, Μανέ, Ζότα, το προβάδισμα πάει προς τα δεξιά. Σε κάθε περίπτωση, σε τιμές αουτσάιντερ, στο 2.90, το διπλό της Λίβερπουλ σηκώνει ρίσκο.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Τσέλσι - Λίβερπουλ: 2 (απόδοση 2.90), 18:30
TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ