TIPS ΤΣΑΡΛΥ

Τσάρλυ Προγνωστικά: Μακροχρόνια από τον Ε' και τον ΣΤ' όμιλο του Μουντιάλ

Ο Χάνζι Φλικ με τον Λιρόι Σανέ σε παιχνίδι της Γερμανίας για τα προκριματικά του Μουντιάλ με το Λιχτενστάιν
Ο Χάνζι Φλικ με τον Λιρόι Σανέ σε παιχνίδι της Γερμανίας για τα προκριματικά του Μουντιάλ με το Λιχτενστάιν © 2021 MICHAEL SOHN/ASSOCIATED PRESS

Ο Τσάρλυ αναλύει στοιχηματικά τον πέμπτο και τον έκτο όμιλο του Μουντιάλ και ποντάρει σε δύο μακροχρόνιες επιλογές.

Ποτέ δεν ξέρεις σε ένα Μουντιάλ τι μπορεί να προκύψει και τι εκπλήξεις μπορεί να κρύβει ένας όμιλος. Θυμίζω για παράδειγμα πως το 2014, η Κόστα Ρίκα πήρε την πρόκριση από έναν όμιλο, που βρίσκονταν η Ιταλία, η Ουρουγουάη και η Αγγλία.

Το αναφέρω γιατί βλέποντας κάποιος τον όμιλο με Γερμανία, Ισπανία, Ιαπωνία και Κόστα Ρίκα, μπορεί να θεωρεί πως οι δύο πρώτες θέσεις είναι κλειδωμένες. Ασφαλώς το πιο πιθανό είναι οι δύο ισχυρές ευρωπαϊκές ομάδες να βρουν την άκρη, όμως οι τιμές κάτω από το 1.20, που δίνονται για να αποτελέσουν το δίδυμο πρόκρισης από τον πέμπτο όμιλο, δεν ανταποκρίνονται στο επίπεδο δυσκολίας της διοργάνωσης.

Προγνωστικά Στοιχήματος - Ε' όμιλος

Οι Ισπανοί προέρχονται από ένα πολύ δυνατό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το καλοκαίρι του 2021. Η αίσθηση που άφησαν μετά το τέλος της διοργάνωσης, ήταν πως το Μουντιάλ που έρχεται, είναι μία καλή ευκαιρία για το νεανικό σύνολο του Λουίς Ενρίκε, προκειμένου να κυνηγήσει μία μεγάλη διάκριση.

Βλέπετε, οι Ισπανοί είναι οι μόνοι που έχουν μία επιθετική φιλοσοφία, που θυμίζει σύλλογο επιπέδου Champions League. Δηλαδή παίζουν σαν σύνολο ένα ποδόσφαιρο κατοχής. Οι Ισπανοί ήταν η πιο δουλεμένη ομάδα στον τρόπο που έκανε επιθέσεις. Το ποδόσφαιρο του Λουίς Ενρίκε έχει υψηλή κατοχή μπάλας, ανάπτυξη με πολλές πάσες, επιθέσεις υπομονής και όπως είναι φυσικό χρειάζεται χρόνο.

Βελτιώνονται μέσα στη διοργάνωση οι Ισπανοί

Χρόνος πολύς σε αυτές τις διοργανώσεις δεν υπάρχει, όμως οι Ισπανοί στο προηγούμενο Euro βελτιώθηκαν σημαντικά στη διάρκεια του τουρνουά. Ξεκίνησαν νωθρά, κολλώντας στο 0-0 με τη Σουηδία, έμειναν στην ισοπαλία και με την Πολωνία και πήραν τα πάνω τους, μαθαίνοντας ο ένας το παιχνίδι του άλλου.

Στον όμιλο, οι Ισπανοί και οι Γερμανοί θα έχουν να αντιμετωπίσουν δύο ομάδες που αναγκαστικά θα κλειστούν. Ειδικά η Κόστα Ρίκα είναι σίγουρο πως θα πάει σε αυτή τη λογική. Οι Ισπανοί μπορεί να αναπτύσσονται σαν σύνολο, όμως με τον τρόπο που αγωνίζονται, υποχρεώνουν τους κατώτερους αντιπάλους να παίζουν με όλους τους παίκτες πίσω από την μπάλα. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο δεν πετυχαίνουν ευρείες νίκες απέναντι σε ομάδες, που έχουν σαν στόχο να παίξουν ταμπούρι.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η Μάνσαφτ επιστρέφει

Προσωπικά περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον τους Γερμανούς. Στις τελευταίες διοργανώσεις είχαν ταλαιπωρηθεί σημαντικά από τις ιδέες του Γιοάχιμ Λεβ. Προέρχονται από δύο αποτυχημένα τουρνουά.

Ο Χάνζι Φλικ απέδειξε με την πορεία που είχε στην Μπάγερν, πως έχει τον τρόπο να αξιοποιεί το ταλέντο των Γερμανών, ποντάροντας στο παραδοσιακό τους ποδόσφαιρο. Τους ανέλαβε έχοντας σαν στόχο να δημιουργήσει την ομάδα που θα κατακτήσει το Euro που φιλοξενούν το 2024, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχουν φιλοδοξίες στο Μουντιάλ.

Η επιθετική τετράδα, Γκνάμπρι, Σανέ, Μουσιάλα, Χάβερτς συνδυάζει ταλέντο, ποιότητα και ταχύτητα, ενώ το δίδυμο των Κίμιχ, Γκουντογκάν κουμπώνει τέλεια. Πίσω από την επιθετική τετράδα, σαν έξτρα λύση υπάρχει ο Μίλερ και από το δίδυμο του άξονα ο Γκορέτσκα.

Δεν ξέρω πού θα φθάσουν οι Γερμανοί, έχουν όμως πλούσιο ταλέντο και τη νοοτροπία να μη λυπούνται κανέναν. Μου μοιάζει πιο εύκολο να πάει ψηλά τα σκορ η Μάνσαφτ στα παιχνίδια με την Κόστα Ρίκα και την Ιαπωνία, παρά η Ισπανία. Το να πετύχει τα περισσότερα τέρματα στον όμιλο η Γερμανία δίνεται στο 2,25.

Προγνωστικά Στοιχήματος - ΣΤ' όμιλος

Ο έκτος όμιλος είναι ανοιχτός για να γίνει μία δυνατή έκπληξη. Τόσο το Βέλγιο, όσο και οι Κροάτες μοιάζουν γερασμένες σαν ομάδες. Οι Βέλγοι μετά από επτά χρόνια πάνε στο τελευταίο τουρνουά με τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στον πάγκο τους.

Έχει να περηφανεύεται πως για μεγάλο διάστημα τους κράτησε στην κορυφή στη βαθμολογία της FIFA. Παρόλα αυτά, πραγματικά μεγάλη διάκριση σε κάποιο μεγάλο τουρνουά δεν πέτυχε. Το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ είναι η τελευταία του ευκαιρία.

Δύο γερασμένα φαβορί

Πηγαίνει όμως με γερασμένη και αργή άμυνα. Οι Ολλανδοί τους κέρδισαν μέσα-έξω για το Nations League και απέδειξαν πως οι "κόκκινοι διάβολοι" θα είναι πολύ δύσκολο, με τους αμυντικούς που διαθέτουν, να παίξουν όσο επιθετικά συνηθίζουν. Οι Φερτόγκεν και Αλντερβάιρελντ, που είναι οι ηγέτες της άμυνας δεν ανήκουν πλέον στο υψηλό επίπεδο και επέστρεψαν στο Βέλγιο. Επίσης, στην αποστολή βρίσκεται ο Λουκάκου, αλλά το πιθανότερο είναι να μπει αργά στο τουρνουά, αφού προέρχεται από τραυματισμό.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ταβάνιασε το 2018 η Κροατία

Μία πολύ αξιόλογη φουρνιά της εθνικής Κροατίας ταβάνιασε, φθάνοντας στον τελικό του Μουντιάλ το 2018. Η εικόνα τους στο περσινό Euro ήταν κατώτερη. Έβγαλαν προσωπικότητα στο κρίσιμο παιχνίδι του ομίλου με τη Σκωτία και πέρασαν στους "16", όμως είχαν φανερά πιο αργό σύνολο, πρόβλημα στην κορυφή της επίθεσης και στηρίζονταν σε μεγάλο βαθμό στους Μόντριτς και Πέρισιτς.

Εδώ λοιπόν, έχουμε δύο φαβορί, που έρχονται να δώσουν μία τελευταία παράσταση και έχουν τα καλά τους χρόνια στο παρελθόν. Σε μία διοργάνωση, που πάντα παραμονεύουν οι εκπλήξεις, αυτός ο όμιλος είναι επίφοβος για μία τέτοια. Τόσο ο Καναδάς, όσο και το Μαρόκο έχουν τα δικά τους όπλα. Ο Ντέιβις της Μπάγερν, στην εθνική παίζει εξτρέμ, ώστε να χτυπά στην αντεπίθεση και μαζί με τον επίσης ταχύτατο Ντέιβιντ της Λιλ, θα προσπαθήσουν να κάνουν ζημιές στη γρήγορη μετάβαση.

Το καλύτερο ρόστερ από την αφρικανική ήπειρο

Αν μία ομάδα μπορεί να κάνει αίσθηση από την Αφρική, αυτή είναι το Μαρόκο, καθώς έχει ταλέντο για να το πετύχει. Με τερματοφύλακα τον Μπόνου της Σεβίλλης. Στα άκρα της άμυνας τους Χακίμι της Παρί και τον Μαζραουί την Μπάγερν. Στόπερ τον Σάις, που μέχρι το καλοκαίρι έπαιζε βασικός για έξι χρόνια στη Γούλβς και πήγε στην Μπεσίκτας. Παρτενέρ του είναι ο Αγγέρτ που αγόρασε το καλοκαίρι η Γουέστ Χαμ από την Ρέν.

Στους χαφ δεσπόζει η παρουσία του Άμραμπατ της Φιορεντίνα και του Αμαλά της Σταντάρ. Εξαιρετικά και η επιθετική τριάδα με τους Ζίγες (Τσέλσι), Ελ Νεσίρι (Σεβίλλη) και Μπουφάλ (Ανζέ).

Ασφαλώς και μιλάμε για το πιο πλήρες ρόστερ, που θα παρουσιάσει στο Μουντιάλ ομάδα από την ήπειρο της Αφρικής και σε έναν όμιλο που έχουμε δύο γερασμένα φαβορί, υπάρχει χώρος για έκπληξη, Το να προκριθεί βρίσκεται στο 3.50.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Περισσότερα γκολ στον Ε' όμιλο: Γερμανία (απόδοση 2.25)
  • Πρόκριση από τον ΣΤ' όμιλο: Μαρόκο (απόδοση 3.50)
TAGS TIPS ΤΣΑΡΛΥ ΤΣΑΡΛΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ