BIG GAMES BET

Τα ειδικά στοιχήματα του μεγάλου τελικού στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Ο Λιονέλ Μέσι
Ο Λιονέλ Μέσι @ 2022 JORGE SAENZ / AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ειδικά στοιχήματα από το 1.98 ως το 6.10.

Στην τελευταία παράσταση της καριέρας του σε επίπεδο Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Λιονέλ Μέσι θα γίνει απόψε ο παίκτης με τα περισσότερα παιχνίδια σε τελική φάση Μουντιάλ (17:00 ANT1, Live από το SPORT24). Θα φτάσει τα 26 και θα αφήσει στη δεύτερη θέση τον Λόταρ Ματέους, που αγωνίστηκε σε 25. Παράλληλα, έχει μία δεύτερη ευκαιρία, μετά από εκείνη το 2014, να κατακτήσει το άγιο δισκοπότηρο και να περάσει για πάντα στο Πάνθεον της ιστορίας ως ισάξιος του θρυλικού Ντιέγκο Μαραντόνα.

Είναι προφανές, πως ο Κιλιάν Εμπαπέ και η εθνική Γαλλίας θα ορθώσουν σοβαρό αντίλογο απέναντι στην Αργεντινή. Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι η Αλμπισελέστε έχει κερδίσει μόνο τρεις φορές τους "τρικολόρ" σε 12 αναμετρήσεις τους, ενώ πριν τέσσερα χρόνια η παγκόσμια πρωταθλήτρια είχε επικρατήσει των Αργεντινών με 4-3, σε μία επική μάχη στο δρόμο προς τον τίτλο.

Επτά σερί νίκες σε νοκ άουτ ματς

Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ έχει κάνει κάτι εκπληκτικό στα δύο τελευταία Μουντιάλ. Έχει κερδίσει επτά σερί νοκ άουτ παιχνίδια, όλα χωρίς να πάει κανένα στην παράταση. Απέχει άλλα δύο από το απόλυτο ρεκόρ της Βραζιλίας, με τις εννιά διαδοχικές νίκες σε νοκ άουτ αγώνες Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Η Γαλλία προχώρησε ως τον τελικό έχοντας τα περισσότερα non-penalty xGoals στη διοργάνωση (11,9). Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν κυριαρχική ούτε κόντρα στην Αγγλία, ούτε απέναντι στο Μαρόκο, οι στιγμές που πάτησε την αντίπαλη περιοχή ήταν αρκετές για να σκοράρει με τους Ζιρού, Ερναντές και Μουανί.

Η ποιότητα των "τρικολόρ" είναι τέτοια, που δεν χρειάζονται να έχουν τον έλεγχο για μεγάλα διαστήματα, προκειμένου να δημιουργήσουν καθαρές ευκαιρίες και να εκτελέσουν με εξαιρετικές προϋποθέσεις. Βέβαια, πρέπει να σημειωθεί ότι και στα τρία νοκ άουτ ματς άνοιξαν αυτοί το σκορ, άρα δεν βρέθηκαν ποτέ με την πλάτη στον τοίχο για να δούμε πώς θα αντιδράσουν.

Διότι, ακόμη και τώρα, που η Γαλλία είναι ξανά φιναλίστ υπάρχουν ερωτηματικά για την αμυντική της λειτουργία. Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές έφτασαν στον ημιτελικό με το Μαρόκο για να κρατήσουν πρώτη φορά ανέπαφη την εστία τους στο τουρνουά. Παρόλα αυτά, επέτρεψαν στο σύνολο του Ρεγκραγκί να εκτελέσει οκτώ φορές μέσα από τη μεγάλη περιοχή, με αποκορύφωμα τη γκράντε ευκαιρία του Αμντάλα στο 90+4', που είχε πιθανότητα 60% να καταλήξει στα δίχτυα (!), αλλά την έκοψε ο Κουντέ ως από μηχανής θεός.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πιο συμπαγής και ψυχωμένη η Αργεντινή

Από την άλλη, η Αργεντινή έχει παρουσιάσει ένα πιο συμπαγές αμυντικό πρόσωπο. Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης επιτρέπει στους αντιπάλους της μόλις 5,7 σουτ, που μεταφράζονται σε 0,4 xGoals ανά αγώνα. Κι αυτή βέβαια, έχει προηγηθεί σε όλα τα παιχνίδια της. Δεν έχει δηλαδή τεσταριστεί σε ένα ματς, που δέχεται το πρώτο γκολ. Μάλιστα, από τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων, κόντρα στο Μεξικό, μέχρι και τον ημιτελικό, επιβεβαίωσε το anytime σκορ 2-0!

Η Αργεντινή του Λιονέλ Σκαλόνι είναι από τις πιο physical ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μάχεται για κάθε κατοχή, συνήθως βγαίνει κερδισμένη στις 50-50 μονομαχίες και προσπαθεί να μειώνει το χρόνο ανάκτησης, καθώς νιώθει ότι αμύνεται με πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια όταν έχει αυτή τον έλεγχο της μπάλας.

Αντίθετα, η Γαλλία δεν έχει πρόβλημα να πάει σε ένα reactive παιχνίδι, να δηλαδή κλέψει μπάλες στο κέντρο με τα δυναμικά της χαφ και να χτυπήσει στην κόντρα με την ταχύτητα των Εμπαπέ, Ντεμπελέ και την οξυδέρκεια του Γκριεζμάν.

Όλα λοιπόν προμηνύουν έναν συναρπαστικό τελικό, που υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να μην ολοκληρωθεί στην κανονική διάρκεια. Άλλωστε, η πιθανότητα να λήξει ισόπαλος, σύμφωνα και με τις στοιχηματικές εταιρίες ξεπερνάει το 30%, ενώ θα πρέπει να έχουμε υπόψιν μας ότι από το 1994 και μετά, έληξαν ισόπαλοι τέσσερις από τους επτά τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου (1994, 2006, 2010, 2014).

Στη λογική, ότι η Γαλλία έχει δεχθεί σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια της γκολ, ως πιθανότερο σκορ μοιάζει το 1-1 σε απόδοση 6.10.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προγνωστικά Μουντιάλ

Σε ατομικό επίπεδο, κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει ότι ο Μέσι είναι ο πιο επιδραστικός ποδοσφαιριστής στην εθνική Αργεντινής. Έχει άμεση συμμετοχή σε οκτώ γκολ της Αλμπισελέστε στο φετινό τουρνουά, πέντε ως σκόρερ και τρία ως πασέρ. Το εντυπωσιακό με τον 35χρονο Μέσι είναι ότι μέχρι και το 2018 δεν είχε σκοράρει σε κανέναν νοκ άουτ παιχνίδι Μουντιάλ και φέτος μπορεί να γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που βρίσκει δίχτυα σε όλες τις φάσεις μίας διοργάνωσης! Σκόραρε στον όμιλο και σε όλα τα νοκ άουτ μέχρι στιγμής. Το μόνο που μένει είναι να βρει δίχτυα και στον τελικό. To anytime του είναι στο 2.75. Οποιος θέλει μπορεί να το ρισκάρει και λίγο παραπάνω, ποντάροντας στο ενδεχόμενο να σκοράρει η Αργεντινή με πέναλτι στο 5,30, καθώς τρία από τα πέντε γκολ του Μέσι στο Κατάρ έχουν έρθει από την άσπρη βούλα.

Ο Εμπαπέ από τη μεριά του, μπορεί να γίνει ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του αθλήματος, που σκοράρει σε δύο τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου. Επίσης, αν καταφέρει να βρει δίχτυα θα γίνει μόλις ο πέμπτος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου, που πετυχαίνει γκολ σε δύο τελικούς και ο πρώτος μετά τον Βαβά το 1962, που το κάνει σε δύο διαδοχικούς.

Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε και τον Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος με το τουρνουά που κάνει, θα είχε ήδη κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα, αν δεν υπήρχε στη μέση η... κόντρα του Μέσι με τον Εμπαπέ. Ο άσος της Ατλέτικο έχει εξελιχθεί στον παίκτη κλειδί των "πετεινών", σε έναν σύνθετο ρόλο μεταξύ "8" και "10". Είναι ο παίκτης που έχει δημιουργήσει τις περισσότερες ευκαιρίες (21) στο φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο και οι προσδοκώμενες ασίστ του είναι στο 3,54.

Το νούμερο είναι εκθαμβωτικό, αν αναλογιστούμε ότι στη δεύτερη θέση είναι ο Λιρόι Σανέ με 1,86. Η απλότητα με την οποία περνάει την μπάλα ανάμεσα στις γραμμές των αντίπαλων και η δημιουργικότητά του είναι εντυπωσιακή. Ταυτόχρονα, είναι από τους πιο εργατικούς παίκτες της εθνικής Γαλλίας, αφού είναι τρίτος στη λίστα με τα περισσότερα κερδισμένα τάκλιν σε ολόκληρη τη διοργάνωση! Το ενδεχόμενο ο Γκριεζμάν να δώσει τουλάχιστον άλλη μία ασίστ και να φτάσει τις τέσσερις στο Μουντιάλ, προσφέρεται σε απόδοση 4.00 (τρεις ασίστ έχουν επίσης ο Μέσι, ο Κέιν, Πέρισιτς και ο Μπρούνο Φερνάντες).

Τέλος, σε ό,τι αφορά στον διαιτητή Ζίμον Μαρτσίνιακ και τις κάρτες, έχει λογική να κυνηγήσουμε το Under 3,5 σε αποδόσεις κοντά στον διπλασιασμό. Ο Πολωνός ρέφερι έχει διευθύνει και τις δύο ομάδες στο φετινό Μουντιάλ. Έδειξε τρεις κάρτες στο Γαλλία – Δανία και μόλις δύο στο Αργεντινή – Αυστραλία.

Η Γαλλία, από το ξεκίνημα της διοργάνωσης έχει δεχθεί μόνο πέντε κάρτες, εκ των οποίων οι τρεις με την Αγγλία. Η Αργεντινή έχει τις περισσότερες κάρτες (12) στο Μουντιάλ, ωστόσο οι εννιά εξ αυτών ήρθαν στον προημιτελικό με την Ολλανδία, όπου ο Λαόθ έχασε εντελώς τον έλεγχο και προκάλεσε τον εκνευρισμό των δύο ομάδων και κατ' επέκταση της FIFA. Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία περιμένει απόψε μία πιο συνετή διαιτησία από τον Μαρτσίνιακ και σε καμία περίπτωση δεν θέλει ο Πολωνός ρέφερι να επισκιάσει το μεγαλύτερο παιχνίδι της χρονιάς.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

Αργεντινή – Γαλλία, 17:00

  • Σκορ κανονικής διάρκειας 1-1 (απόδοση 6.10)
  • Αργεντινή να σκοράρει με πέναλτι (απόδοση 5.30)
  • Γκριεζμάν να δώσει ασίστ (απόδοση 4.00)
  • Under 3,5 κάρτες (απόδοση 1.98)

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS BIG GAMES BET ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΝΙΚΗΤΗ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ